Aktuelnosti

53. “MAJSKI TURNIR” – SLAVLJE BEOGRAĐANKI I NOVOSAĐANA

Još jednom, po 53. put, bio je to spektakl, festival mladosti i odbojke. Sa ovog druženja će opet svi kućama poneti sjajne uspomene, a oni malo bolji od ostalih i medalje koje su zasjale na njihovim grudima. U konkurenciji devojaka (gde je igralo 25 selekcija), prvo mesto je pripalo domaćinu, selekciji Beograda, koja je finalu posle velikog preokreta, savladala Staru Pazovu posle pet setova. Treće mesto pripalo je selkciji Ljubljane, koja je u „malom finalu“ bila uspešnija od pionirske selekcije Hrvatske.

Priliku da se slavi dupli trijumf imali su muškarci iz glavnog grada. Za zlatnu medalju su se, već po tradiciji, borili sa Novosađanima. Jesu Beograđani stigli do prvog seta i najavili da mogu da stanu rame uz rame sa devojkama, ali onda na scenu stupa razigrana selekcija iz Novog Sada, koja kada je pronašla željeni ritam, niko i ništa nije moglo da ih zaustavi. Bronzana odličja su otišla u Novi Pazar, dok je utešno, četvrto mesto pripalo Požarevcu. U ovoj konkurenciji igralo je 15 selekcija.

Šumice su poslednjeg dana, po posećenosti, podsećale na vremena kada se u njima igrala najbolja odbojka u Srbiji. Tribine gotovo pune, kvalitetna odbojka, a sve su to začinili svojim prisustvom i čelnici Odbojkaškog saveza Srbije i Beograda, koji su uz brojne goste najboljim pojedincima podelili medalje i trofeje, čestitali na sjajnoj borbi i pozvali ih da i naredne godine dođu na „Majski turnir“.