Aktuelnosti Svetska liga

ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ: IGRATE K’O CAREVI

Naporna sezona u Peruđi, ko zna već koja po redu u karijeri Aleksandra Atanasijevića, uzrokovala je da u prvim nedeljama ovogodišnjih priprema ne bude na nivou kakav se od njega očekuje i na koji su ljubitelji odbojke u Srbiji navikli. Mladom asu je potreban odmor, ali i sistematski rad, pa je propustio mečeve u Iranu i propustiće naredne u Argentini.

– Tako sam se dogovorio sa selektorom Nikolom Grbićem i hvala i njemu i saigračima na razumevanju. Stvarno mi je bio potreban predah, da se malo „povratim“ od naporne sezone, a ovo reprezentaivno leto će biti dugo. Naravno, punim baterije za ono što nam sledi, očekujem ih na povratku iz Argentine i nastavljamo dalji rad zajedno.

Posle dve novosadske pobede, njegovi saigrači su u Teheranu zabeležili još tri i samo čudo može da spreči selekciju Srbije da se još jednom ne plasira na završni turnir.

– Mnogo su dobro odigrali sve tri utakmice, pratio sam ih. Momci, igrate k’o carevi. Raduje me što svaki igrač ma koliko vremena provede na terenu, ili čak i ne uđe u igru, ugradi sebe u trijumf. Verujem da će u Argentini nastaviti sa pobedama, a onda se zajedno spremamo za finalni turnir. Prošle godine sam propustio taj spektakl, ove neću sigurno. Da i ja napadnem zlato u Svetskoj ligi.