Aktuelnosti Svetska liga

MARKO PODRAŠČANIN: MI SMO KAO BRAĆA

Sjajnim igrama u prva dva kola Svetske lige, naši najbolji odbojkaši su došli na korak od još jednog plasmana na završni turnir. Na dve pobede iz Novog Sada, „nakalemili“ su još tri u Teheranu i samo ih jedan trijumf u Argentini deli od „fajnal siksa“ u Brazilu. Naravno, niko ne sumnja da će se desiti, ne samo jedan, već i više, u duelima s domaćinom, Bugarskom i „kariokama“. A jedan u nizu jednakih, bio je i Marko Podraščanin, koji se našao i u ulozi kapitena na ovoj “turneji”.

– Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i to je ono što raduje. Sjajan vikend je za nama, iako u Teheranu nije bilo ni malo lako da se igra. Nadam se da ćemo nastaviti tako, odnosno da ćemo u naredna tri meča još podići nivo forme. Iako nismo kompletni, svaki igrač daje sve od sebe, kako na treninzima, tako i utakmicama, pa odatle proizilazi i uspešan rezultat.

Ono što je posebno primetno, jeste sam odnos, kako na terenu, tako i van njega. O njemu se svake godine priča, a on je sve bolji i bolji.

– To je nešto što se ne može kupiti, stvara se godinama. Takav odnos slobodno mogu nazvati bratskim, pa smo mi u neku ruku braća na terenu. Svi smo tu zarad jednog cilja, „ginemo“ jedan za drugog. Ljubav prema reprezentativnom dresu je nešto posebno, a svako od nas je ponosan što našem narodu može da donese osmeh i radost. Siguran sam da svako od nas sebe ispunjava igranjem za reprezentaciju, a samo osvajanje medalja za Srbiju čini nas jačim i srećnijim. Zato iskreno verujem da ću zajedno sa svojom „braćom“ i ovog leta nastaviti taj niz.

PLASMAN POSLE DRUGOG VIKENDA

 1. Francuska 6   6   0   18
 2. Srbija         6   5    1   15
 3. Brazil         6   4   2   13
 4. Belgija       6   3   3   10
 5. Poljska      6   3   3    9
 6. Bugarska  6   3   3   8
 7. Kanada     6   3   3   7
 8. Iran          6   3   3   7
 9. SAD          6   2   4   7
 10. Rusija       6   2   4   6
 11. Italija        6   1   5   4
 12. Argentina 6   1   5   4

Photo: fivb.org