Aktuelnosti

AMBASADORI – DRUGI DEO

Nema razlike među najboljima. Kao da je tako reagovalo Ministarstvo spoljih poslova posle najnovije zlatne medalje za srpski sport koju su osvojili odbojkaši Srbije, pa je ekspresno doneta odluka da i momci, kao devojke par nedelja ranije, dobiju diplomatske pasoše čime je i definitivno potvrđeno da su oni najbolji ambasadori naše zemlje u inostranstvu. Specijalne putne isprave, uručio im je ministar Ivica Dačić, koji je tom prilikom rekao:

– U odnosu na ono što ste vi uradili za ovu zemlju, dodela diplomatskih pasoša i zvanje ambasadora dobre volje Republike Srbije, je najmanje što je Ministarstvo inostranih poslova moglo da uradi za vas. Odavno jedna medalja nije ovako emotivno odjeknula među narodom. Srbiji su potrebne pobede i želim vam da ih sa ovim pasošem imate što je više moguće.

Ambasadori1Ponosan na novi pasoš, kao uostalom svi saigrači, odgovorio je Nemanja Petrić:

– Velika nam je čast što smo ovde i velika privilegija što ovaj dokument imamo svojim rukama. Mi se uvek časno borimo da Srbiju predstavimo u najboljem svetlu. Zvanje ambasadora dobre volje je samo motiv više za sve to.

Tako je srpska diplomatija dobila nove članove, možda trenutno i najpopularnije ambasadore u svetu.