Aktuelnosti

BALKON ZA NAJBOLJE

Kako to dolikuje najboljima, a srpski odbojkaši to jesu, postoji jedno “sveto” mesto, gde se isti ti, najbolji, poklanjaju onima koji su ih bodrili tokom takmičenja. Ustvari, to je samo jedan deo onih koji ne spavaju, koji se nerviraju, koji su uz njih od prvog do poslednjeg poena i koji slave svaki uspeh.

Balkon. Reč koja predstavlja šampione, mesto sa kog se vidi ceo svet, mesto na kome srce kuca jače, na kome vrlo često postoji trema koje nema na utakmicama. Tamo su se popeli odbojkaši Srbije u jednoj vedroj, jednoj nezaboravnoj noći, manje od 24 časa po osvajanju šampionskog pehara. Jedan po jedan, članovi stručnog štaba, potom igrači, sa širokim osmesima, ponosno su pokazivali zlato na grudima koje je sijalo nekim posebnim sjajem. Kulminacija je bila kada je Nemanja Petrić izneo pobednički pehar, koji se, stiče se utisak, video iz svih krajeva Srbije, svuda odakle su emocije išle ka Slobodanu Kovaču i njegovim igračima, iz svakog kutka zemljine kugle u kome ima naših ljudi.

B3– Ovo je nešto neverovatno. Popeti se na balkon je nešto slično kao i popeti se na najviši stepenik pobedničkog postolja, samo su emocije daleko snažnije. Mislim da su ovi momci zaslužili sve što im se depšava sada, ali i da će im ovo biti dodatni stimulans za ono što nas još očekuje. Hvala njima, hvala ovim divnim ljudima, hvala svima u Srbiji i kojima je Srbija na srcu – rekao je Kovač.

Uz taktove muzike, momci su se opustili, zapevali su, igrali na balkonu skoro kao dan ranije u finalu Evropskog prvenstva. Dali su sebi oduška, a i zaslužili su sve to.

– Hvala na neizmernoj podršci, svima vama koji ste bili uz nas, hvala svim mojim saigračima i članovima stručnog štaba. Ovo je sjajan osećaj, nezaboravno iskustvo i emocije koje još uvek naviru… – ostao je skoro bez teksta Uroš Kovačević.

A svoj Beograd, Neven Majstorović je dočekao da ga vidi sa jednog posebnog mesta. I nije krio emocije.

– Ovo je trenutak i slika koji ostaju u meni dok sam živ. Oni koji su naspodržavali, sada su tu, ispred nas. Znam da nisu oni bili jedini, da je bilo miliona ljudi koji su davali podršku iz svakog dela sveta. Zato nas sve to još više obavezuje, da na sledećem takmičenju izborimo plasman i na Olimpijske igre – istakao je sjajni libero našeg tima.

I tako, još jedna epizoda sjajne “serije”. Nastaviće se…