Aktuelnosti

ANA BJELICA – NIŠTA KINA, PRAVAC ITALIJA

Nekako se ne da Ani Bjelici da zaigra u Kini. Umesto da ode u najmnogljudniju zemlju, iako je imala ugovor, u sezoni koja je već počela nosiće dres italijanskog tima Megaboks Valefolja.

Šta se ustvari desilo… U klubu iz Pekinga, sa kojim je Ana Bjelica odavno potpisala ugovor, desila se promena rukovodstva, a novi predsednik jednostavno nije želeo strane igrače ni u ženskoj ni u muškoj vertikali. Pod određenim uslovima, ugovori su raskinuti, igrači (Tori Dikson, Said Maruf…) su postali slobodni, a kako je ekipa Megaboks tražila i strpljivo čekala da se pojavi korektor po njihovoj želji, Ana Bjelica je bila „kec na 11“. Kontakt je brzo uspostavljen, ugovor potpisan i srpska reprezentativka već za vikend bi trebalo da bude u Italiji. Inače tim iz Valefolja, koji je u blizini Pezara, trenutno iz tri meča ima jednu pobedu, ali se očekuje da se taj broj vidno uveća, s obzirom će sada ovosezonska pojačanja, Ruskinja Tatiana Košeljeva i Kubanka Kenja Karkases, dolaskom srpske internacionalke biti dosta rasterećenije.

Podsećanja radi, Bjelica je prošle godine, nekako u ovo vreme trebalo da ode da igra u Kinu. Prilikom dolaska u najmnogoljudniju zemlju sveta, dobila je koronu, a shodno da je kineska liga trajala kratko, nije mogla da se oporavi u određenom roku. Zato se vratila u Srbiju, odigrala nekoliko utakmica za Železničar iz Lajkovca, doprinela osvajanju Kupa Srbije, a posle brze eliminacije istog tima iz plej – ofa, otišla je u Poljsku i završnicu tog šampionata bila član Radoma. Ovo će joj biti debi u italijanskoj ligi, pošto je u karijeri igrala u Poljskoj, Turskoj, Francuskoj i u dva navrata u Brazilu. Na poslednjem Svetskom kupu, bila je najbolji poenter.