Aktuelnosti

SUPERKUP (M) – VOŠI PLITAK IBAR

Šampion je održao čas u dvorani kraj Ibra i osvojio prvi trofej u novoj takmičarskoj sezoni. Odbojkaši Vojvodine su po drugi put odbranili trofej Superkupa Srbije i u svoje vitrine iz Kraljeva donose četvrti pehar namenjen pobedniku tog takmičenja.

Po mnogima, očekivao se baš ovakav meč, neizvestan u dobrom delu, sa dosta atraktivnih poteza, sa greškama, jer su još oba sastava u fazi uigravanja, ali su, shodno svim „parametrima“ Novosađanima davane br za nijansu veće šanse. Takođe, moglo se pretpostaviti da će korektori biti bitna stavka u određivanju konačnog pobednika, a tu su crveno – beli bili daleko uspešniji u „draftu“. Bugarski internacionalac Radoslav Parapunov se pokazao kao sjajan potez, ali velike zasluge za njegovu odličnu partiju imao je i Kraljevčanin u dresu Vojvodine Andrija Vilimanović. Ta „dijagonala“ je donela mnogo radosti „lalama“, koji su, bar po viđenom u ovoj utakmici, daleko uigraniji. Taman posla da su njih dvojica sami doneli pobedu, ali su „na oko“ bili najubedljiviji. Sjajno je servirao Nemanja Čubrilo, odličan učinak i u napadu, a i kod bloka imao je reprezentativac Stevan Simić, talenat je još jednom dokazao Lazar Bajandić, odlično su „minutažu“ podelili Mehić i Rafael… Sve to je jako dobro znao Slobodan Boškan, koji je pored terena bio miran isto kao kada je nekada igrao, davao je prave savete, smirivao je svoj tim kad je trebalo, bodrio ih, da bi se sa njima na kraju našao u zajedničkom zagrljaju.

Za razliku od pobednika Superkupa, finalista iz Kraljeva je posle prvog seta jednostavno prepustio inicijativu, kao da je pre vremena izgubio snagu i što je meč trajao, tako su i oni čini se, imali sve manje snage. U svakom slučaju zaslužuju čestitke, naročito kada je u pitanju organizacija meča, a sasvim je sigurno da će na preostala dva „fronta“, tražiti svoju šansu za neki revanš.

Statistika Vojvodina Ribnica