Aktuelnosti

ANA BJELICA: ODLAZIM U KINU, VRAĆAM SE U ZVEZDU

Sa dobro prepoznatljivim osmehom, a posle mnogo nedoumica izazvanih trenutnom zdravstvenom situacijom u celom svetu, Ana Bjelica je konačno spakovala stvari za Kinu. Jedan od klubova iz Pekinga, (punim imenom Bejing City BAIC Motor Volleyball club) može da odahne, jer će u srpskoj reprezentativki imati i definitivno toliko željeno pojačanje. Ali, cela sezona, koja počinje 8. novembra imaće i te kako čudan tok.

-Najpre me čeka 14 dana karantina. Takva su stroga pravila u Kini i njih svi moraju da se pridržavaju, a malo je onih koji u ovo vreme mogu da uđu tamo. Zato se u jednom momentu i postavljalo pitanje dolaska stranaca u ligi.Spremna sam, trenirala sam i samostalno i sa mojom Crvenom zvezdom i želim da se zahvalim svima koji su mi omogućili dobru formu. Kako ću nastaviti u karatninu, još ne znam, ali je sigurno da će biti malo druženja sa loptom. Međutim, verujem da ću se vrlo brzo i vratiti i prilagoditi.

Interesantan je i nastavak priče…

-Peking neću videti, iako mi je klub odande. Naime, liga se po uzoru na NBA košarkašku,, igra u „balonu“, odnosno biće sve ekipe na jednom mestu, izolovane. I traje do 19. decembra, samo. Znači nešto više od mesec dana. Zato ću prvo vreme, tih 14 dana, biti u Šangaju u karantinu, jer imam let do tamo, a onda idem za Gvangžo, gde će se sve odvijati. Malo neobično, ali za mene izazov kao i mnogi do sada, koji jedva čekam.

Ekipa u kojoj si, sa jedne strane ima ambicije, ali sa druge, one su realne ukoliko se zna i kvalitet drugih,

-Da budemo pri vrhu, to je cilj. Znamo da je osvajenje titule malo teža stvar, jer je poznato da se sve najbolje kineske odbojkašice vraćaju u domaću ligu i mahom igraju za jedan tim u sezoni kada su Olimpijske igre. Sada su one, zbog toliko puta pominjane situacije, mnogo duže zajedno i naravno da su najveći favoriti. Ali, ako se ukaže prilika, zašto da ne.

Sve ovo znači da će Ana Bjelica već pre Nove godine biti opet u Beogradu. I da će biti vremena da odigra za (najmanje) još jedan klub do kraja sezone.

-Da, tako je. I neće biti iznenađenje ako to bude Crvena zvezda. Samo ukoliko se pojavi dobra ponuda nekog kluba koji igra Ligu šampiona, to može da poremeti moje namere da pomognem klubu u kome sam postigla najviše, odakle sam krenula u inostranstvo i koji me uvek rado prima nazad. I verujem da će naredne godine sve biti kao nekad, da ćemo imati vremena da se spremimo i da će se održati sva planirana takmičenja.