Aktuelnosti

SUPER KUP (Ž): NA UBU OPET VATROMET

Za kratko vreme, svega nekolioko meseci, na Ubu je drugi put organizovan vatromet za odbojkašice istoimenog superligaša. Posle martovskog nacionalnog Kupa, u vitrinama ovog kluba sada stoji trofej i osvajača Super kupa Srbije. U susretu protiv aktuelmog šampiona Srbije za prošlu sezonu, ekipe TENT – a, slavile su poels četiri seta i bolje igre nego što je to pokazao rival.

Duel jednog preiskusnog i jednog izuzetno mladog tima bio je poprilično kvalitetan. Posle osvojenog prvog, a naročito na ubedljiv način drugog perioda, verovatno su svi pomislili da će to biti ubedljiv trijumf domaćina. Ali, gošće nisu želele da se predaju “bez ispaljenog metka”. Zaigrale su mnogo bolje, sve sigurnije branile svoj, a sve preciznije napadale protivnički deo terena. A kada su smanjile rzultat u setovima, kao da su oba tima počela da igraju otvorenih karata. Pucalo je na sve strane, sa strane devojaka sa Uba prednjačile su silovitim smečevima Jelena Vulin i Sofija Medić, a kod komšinica iz Obrenovca tandem Jelena Lazić – Sara Carić bio je opet izuezno raspoložen. I kada je sve “mirisalo” na taj brek, devojke koje trenira Marijana Boričić, ubacile su u najveću brzinu, malo rizikovale, ali se rizik, uz raniji rad i trud, i te kako isplatio. Toga će se svakako uvek sećati kad pogledaju ka zlatnim medaljama koje su nešto kasnije zasjala ne njihovim grudima.

Zasluženo su osvojile drugi trofej u klupskoj istoriji, prvi put Super kup, čime su sa jedne istakle kandidaturu da u sezoni koja je tek počela, dođu do još jednog ovakvog slavlja. Očigledno da im se sviđaju vatrometi u njihovu čast.

Statistika Ub – TENT