Aktuelnosti

BELHATOV IZABRAO MITIĆA

Višestruki šampion Poljske i redovan učesnik Lige šampiona, SKRA Belhatov, izabrao je srpskog reprezentativca Mihajla Mitića i predstavio ga kao novo pojačanje. Na ovaj korak su se odlučili jer im je američki dizač Francišković otkazao saradnju, a prethodno je otišao reprezentativac Lomač, pa su morali vrlo brzo da “deluju”.

– Ima neko ko je reagovao brže od svih i ko je najzaslužniji za ovaj transfer. Ne znam koliko smem da ga pomenem, da ne bi imao možda neke probleme, ali prepoznaće se. Malo je reći da sam iznenađen pozivom tako dobrog kluba, pogotovo u današnje vreme, ali očigledno da je na “tržištu” bilo malo slobodnih igrača koji bi zadovoljili njihove kriterijume, pa smo se vrlo lako i vrlo brzo dogovorili.

Delegacija iz novog kluba je u Mađarskoj sačekala Mihajla Mitića, a ponovo će biti saigrač sa Dušanom Petkovićem, koji je u SKRA već “starosedelac”, a sa kojim je igrao u Crvenoj zvezdi.

– Tri lepe sezone, pre toga jedna u VGSK i posle toga plej of u Libanu. Siguran sam da ćemo se vrlo brzo opet “naći” u igri i doprineti dobrim rezultatima kluba. U prekinutom šampionatu prošle sezone, završili su u vrhu, a bez obzira na to što prvaka u Poljskoj nije bilo, igraće se Liga šampiona. I to je veliko iskustvo, uz ambicije koje su, pretpostavljam i dalje najviše kada je u pitanju domaća liga.

Put novog kluba, nove zemlje i novih izazova, Mihajlo Mitić ide potpuno spreman. Nije mogao a da ne pomene imena par ljudi koji su za to zaslužni.

– Pre svih Slobodan Kovač i Slobodan Prakljačić, “moji” Gradištanci sa kojima sam trenirao celo leto. Znali smo da rad mora da se isplati. Verujem da će i njih dvojica uskoro da nađu klubove visokog rejtinga, onakve kakve zaslužuju. I hvala svim ljudima koji su nam omogućili da radimo u dvorani, obezbedili sve uslove. Neću ih obrukati, obećavak.

Tako će Mitić posle dva boravka u Italiji, isto toliko u Libanu, potom Francuskoj, Rusiji i lane Češkoj, imati šta da (po)kaže i Poljacima.

SA KATIĆEM – KOLONIJA

Pored pomenutog Dušana Petkovića, kome će ovo biti druga sezona u SKRA, svoju četvrtu sezonu u istoj sredini počinje i Milan Katić, pa se može reći da je u Belhatovu prava mala srpska kolonija. Podsećanja radi, pre njih dres ovog kluba nosili su Srećko Lisinac, Aleksandar Atanasijević…

2 Responses

  1. Igra i Milan Katić u Belhatovu!
    Samo da Vas informišem, pošto ste sportski novinar….

    1. Ispod teksta ima “mali tekst” u kome se pominje Milan Katić. Samo da Vas informišem, pošto pratite sajt…
      Hvala u svakom slučaju…:)

Comments are closed.