Aktuelnosti

BEZ NAJMLAĐIH NA KOPAONIK

10. 7. 2022.

Iako je do početka Svetskog prvensttva odbojkašice ostalo poprilično vremena selektor Srbije Daniele Santareli skoro da je i odredio spisak devojaka koji će na njemu učestvovati. Prvobitni spisak od 17 devojaka koje su počele pripreme smanjio je za dve neposredno pre nego što se plave ekspedicija uputila na Kopaonik, gde će posle muške selekcije odraditi bazični deo priprema.
Na njemu nema dve najmlađe Minja Osmajić i Bojane Gočanin, koje će nastaviti da treniraju u svojim klubovima i ukoliko bude potrebno ponovo se priključiti saigračicama iz reprezentacije.
Posle ovog skraćenja spisak izgleda ovako
dizači Bojana Drča, Slađana Mirković
libera Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić
korektori Ana Bjelica, Tijana Bošković
srednji blokeri Maja Aleksić, Jovana Stevanović, Mina Popović, Jovana Kocić
primači servisa Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Sara Lozo, Bojana Milenković i Katarina Lazović
Iz priloženog se vidi da će se borba za mesto “pod suncem” voditi među primačima servisa, ali da do konačne odluke stručnog štaba ima još mnogo treninga, a da će ovaj tim najverovatnije imati jednog debitanta, Aleksandru Jegdić.
Ovaj spisak je i definitivno potvrda da kapiten svetskih prvaka iz Jokohame 2018. Maja Ognjenović neće biti u timu koji će braniti titulu. U nekim pričama ili više željama, pojavila se šansa da bi mogla da se pridruži ovom mladom timu, ali za sada, u najboljem slučaju mora da se sačeka neko sledeće takmičenje.