Aktuelnosti

BEZ PRIJEMA U PORAZ

Sa turnira u Zaporožju, najbolja muška selekcija Srbije vraća se sa „packom“ od domaćina. Naime, selekcija Ukrajine, koja je zbog kombinovanja sa drugim timom (a zbog nedolaska Slovenije) igrala sa samo osmoricom igrača, savladala je u trećem kolu aktuelnog šampiona Evrope posle pet setova.

Za razliku od prethodnog meča, koji su momci Slobodana Kovača igrali (i pobedili) sa Bugarskom, u ovom su u startnoj postavi bili Nikola Jovović i Uroš Kovačević, koji su uz Podraščanina, Krsmanovića, Luburića, Petrića i dvojice libera, Majstorovića i Pekovića, proveli skoro sve vreme na terenu (Lisinac je igrao samo prvi set, a Okolić u svakom ulazio na servis).

Kada se pogleda rezultat, vidi se da je poraz mogao da bude i mnogo ubedljiviji, jer su Ukrajinci, predvođeni Vieckim bili izuetno raspoloženi. „Namirisali“ su da na prijemu servisa odbojkaši Srbije nemaju baš svoj dan, pa su „nagazili“ žestoko. Imali su čak 13 asova, što govori o bitnom elementu za dobijanje utakmice. Posle ubedljivog vođstva Ukrajinaca od 2:0, stvari su počele povoljnije da se odvijaju za plavi tim, ali su i dalje, uprkos izjednačenju, imali konstantan problem prijema servisa, a 28 odsto pozitivnog i samo devet (!?) idealnog sigurno nije podatak za pohvalu. Na kraju je pobeda pripala domaćinu, više nego zasluženo, a srpska selekcija će posle dana odmora znati na čemu treba da radi do starta odbrane krune u Poljskoj.

Statistika Srbija Ukrajina