Aktuelnosti

EP – I DALJE STOPROCENTNO

Iako je Belgija bila kud i kamo ozbiljniji i kvalitetniji rival nego Bosna i Hercegovina, odnosno Francuska, najbolje srpske odbojkašice su zadržale stoprocentan učinak i posle trećeg kola Evropskog šampionata u Beogradu. Možda je jedan ovako ozbiljan meč i bio potreban devojkama Zorana Terzića, da se ne bi previše opustile i igrale sa pola gasa, već da u najmanju ruku ubace u brzinu iznad.

I bilo je stvari sa kojima stručni štab može da bude zadovoljan, prijemom servisa tandema Buša – Milenković i libera Jelene Blagojević, napadačkim učinkom, naravno Tijane Bošković, ali i sa sredine od strane Milene Rašić i Mine Popović. Ono što im se neće svideti jeste procenat napada prve dve imenovane, koje nisu na pravi način koristile majstorski dignute lopte od strane Maje Ognjenović.

Sa druge strane, a prema očekivanjima, najviše problema srpskoj selekciji pravila je Brit Herbots. Najbolji poenter nedavno završene Lige nacija, često je vešto pronalazila rešenja u napadu, čime je ukazala na neke slabe tačke u odbrani srpskog tima, ali ništa što ne bi moglo da se popravi već u narednom meču, tako da Zoran Terzić nije imao ni malo razloga za brigu i nervozu. Ustvari jeste, kada je zapisnički sto zaboravio da upiše jedan poen selekciji Srbije, ali vrlo brzo je „vraćeno pamćenje“. Dan pauze dobro će doći pred naredna dva meča, koja u utorak i sredu od 20 časova aktuelne šampionke Evrope igraju protiv Azerbejdžana odnosno Rusije.

Statistika Srbija Belgija

Sve vezano za Evropsko prvenstvo može se naći na linku:

https://eurovolley.cev.eu/en/women-2021/