Aktuelnosti Liga nacija

BEZ SREĆKA I UROŠA DO DALJNJEG

Šta bi bilo kad bi bilo, ali da bi srpska reprezentacija sa Srećkom Lisincem i Urošem Kovačevićem uradila mnogo više protiv Poljske, to svakako. Dvojica iz startne postave Slobodana Kovača gledala su pomenuti meč iz publike, a kako stoje stvari, van terena će biti – do daljnjeg.

Svi su videli momenat kada je Srećko Lisinac izvrnuo zglob prilikom doskoka na nogu protivničkog igrača iz Slovenije, pa na žalost isto ponovio kada je hteo da zadrži ravnotežu. Prema informacijana iz Riminija, zglob je otečen, urađen je pregled, ali se ne vidi da je bilo kakav ligament povređen. Situacija će biti jasnija kada se otok povuče, svi očekoju vrlo brzo, a ako bude prema sadašnjim pretpostavkama, ne bi začudilo da za desetak dana bude „u funkciji“.

Sa Urošem Kovačevićem je situacija povoljnija. Najbolji igrač Evrope je pred kraj utakmice sa Slovenijom osetio bolove u kvadricepsu i takođe je odradio lekarski pregled gde je ustanovljeno da nije ništa strašno, ali je preporučen period mirovanja. I on će propustiti meč sa Italijom, a posle toga ima još tri dana do nove utakmice u Ligi nacija, automatski i dosta vremena da se Kovačević pridruži saigračima na terenu.

Naravno, niko ne sumnja u stručnost i znanje fizioterapeuta Ivana „Gige“ Popovića, koji sa pomenutom dvojicom reprezentativaca provodi poslednjih dana mnogo vremena i čini sve kako bi ih što pre osposobio za utakmice koje slede, a pomoći će mu sigurno i njihova velika želja da igraju za nacionalni tim.