Aktuelnosti

BJELICA – NI TRENER, NI U PARTIZANU

6. 5. 2024.

Partizanov trener u narednoj sezoni svakako neće biti Novica Bjelica. Čovek koji je, od kada je Bojan Janić obelodanio da ide u Dubai, „postavljan“ za naslednika svog velikog prijatelja, neće preuzeti njegovo mesto.

-Dobio sam ponudu ljudi iz Partizana, ali sam im se zahvalio. Nisam ja još za trenera. Nisam o tome razmiljao i nisam edukovan za tako ozbiljno zvanje i poziciju. Zato sam i odlučio da odbojem tu mogućnost. Možda jednog dana, kada se prethodno budem edukovao za trenera.

Nije se Bjelica zahvalio crno – belima na ponudi da bude trener…

-Tačno, ne ostajem u Partizanu. Bilo je lepo dok je trajalo. O tom vremenu sve najbolje, nadam se da ni oni nemaju meni šta da zamere. Dobro se osećam, voleo bih da odigram još malo… Videćemo.

Tako je rešena jedna „saga“, za koju su oni koji se malo bolje razumeju u odbojku i poznaju Novicu Bjelicu, mogli i da pretpostave da će tako biti. Jer neko ko je temeljno gardio svoju igraču karijeru, ne bi „preko noći“ postao trener, a da se, kako sam kaže, prethodno ne edukuje i detaljno posveti tome. A kako je igrao ove sezone, govori podatak da su ga treneri izabrali u idealan tim šampionata (https://odbojka-volleyball.com/tim-snova-2023-2024/). Znači da još može, i da pomogne klubu, ali i bude primer saigračima.

A jednog dana, ko zna, možda objedini sve naučeno u Crvenoj zvezdi, Buućnosti, italijanskim velikanima Latini, Pjaćenci Sisliju, Romi, pa Fenerbahčeu, brazilskom Minasu, francuskom Poatjeu, Budvanskoj rivijeri, Ahmedabadu iz Indije, grčkom PAOK – u…