Više od igre

ČETIRI ZLATA GRADIŠTANSKA

7. 5. 2024.

Nekada se Slobodan Kovač i njegov imenjak Prakljačić bili saradnici . Najpre u iranskoj reprezentaciji, potom u Belogorju, kasnije i u Halkbanci. Prvi kao selektor ili glavni trener, drugi kao asistent kome je uslovno govoreći šef, a pre svega višedecenijski prijatelj iz Gradišta, mogao da ostavi tim znajući da će sve biti baš kao i da je on tu.

Putevi su im se razdvojili, ali je prijateljstvo ostalo. Ono što im je zajedničko u ovoj godini jeste da su obojica postali vlasnici “duple krune” – Slobodan Kovač u Turskoj, vodeći Halk banku, a Slobodan Praklačić u Mađarskoj, kao trener Kapošvara.

I onda tako u jednom od gradištanskih kafića “potegla” se priča o proteklim mesecima, o četiri zlatne medalje koje su doneli u svoj grad gde se velika većina ljudi razume u odbojku, jer su 70-ih godina prošlog veka imali i šampione države VGSK, i jako dobro zna ko su njih dvojica. Koliko je tura naručeno u njihovom pravcu i koliko su oni častili za svoje uspehe, znaju samo konobari. I selfi za uspomenu i dugo sećanje.