Liga nacija

BOD VELIKI KAO ZGRADA

Koliko je radosti bilo na licima najboljih turskih reprezentativki posle pobede nad više nego podmlađenom srpskom selekcijom i to pošto je odigran taj – brek, najbolji je pokazatelj kako je tekao meč između ova dva tima na premijeri Lige nacija 202. u Riminiju. Za častan poraz devojkama Aleksandra Vladisavljeva niko ne bi rekao reč, one su priželjkivale bar set, osvojile su bod i na kraju bile – tužne.

Velikom rivalu su devojke koje su igrale ovaj meč u plavim dresovima pokazale da će im i u narednom periodu, kada one najbolje budu polako silazile sa velike scene, biti prava noćna mora. Jer, šta je sve preživljavao Đovani Gvideti, koliko je tražio najbolju postavu, koliko izmena izvršio, uzeo tajm – auta, a opet mu je jedan tim koji je imao samo tri nedelje zajedničkog rada, pravio silne probleme.

Govorio je pre meča Vladisavljev da igračice možda i nisu svesne šta ih očekuje. počele su možda zato malo uplašeno, ali kada su se, vrlo brzo, privikle na dešavanja, počele su da igraju onako kako najbolje znaju. Turkinje su bile iznenađene, njihovi skauti nisu znali skoro pa ništa o Sari Carić, koja je bila odlična u napadu, o sjajnoj Sanji Đurđević, koja je u odbrani pohvatala sijaset teških lopti, primila mnogo jakih servisa, za Sofiju Medić su možda čuli, ali nisu izgleda znali sve, a sa Milom Đorđević, Sarom Lozo, Jovanom Kocić i Katarinom Lazović su se već susretali do sada, ali su im i one zadavale muke. Srpski tim je delovao najčešće nasmejano, uz to požrtvovano, odlučno, hrabro, stameno (o čemu govori 2o blokova!!!) poprilično „naoštren“ da, prema najavama, „pruži ono najbolje“. I jeste, jer su devojke i te kako namučile rivala koji je već viđen u borbi za medalju. Da je treći set imao drugačiju završnicu, ko zna kakav bi ishod bio na kraju. Ali ima još da se igra, još mnogo prilika da se pokažu u pravom svetlu.

Ostaje da nastave tako, da i drugom favoritu, Poljskoj (sreda 16,00 časova) pokažu zube, uzmu neki set, bod, a zašto ne i više od toga.

Statistika Srbija Turska

Rezultati prvog kola: Holandija – Belgija 3:0, Turska – Srbija 3:2, Nemačka – Rusija 0:3, Japan – Tajland 3:0, Kina – Koreja 3:1, D. Republika – SAD 0:3, Italija – Poljska 2:3, Brazil – Kanada 3:1.

Parovi drugog kola: Holandija – Nemačka, Tajland – Koreja, Kina – Japan, Belgija – Rusija, Srbija – Poljska, Brazil – D. Republika, Turska – Italija, SAD – Kanada.