Aktuelnosti

BOJAN JANIĆ: SAD JE STVARNO KRAJ

Pre desetak dana se u Beogradu „pojavio“ Bojan Janić. Sezona u Libanu, gde je otišao pre par meseci, još je u punom jeku, pa je stoga i njegovo pojavljivanje bilo iznenađujuće.

– Sezona nije završena, ali moja karijere definitivno jeste. Jednostavno sam u jednom moemntu osetio da je to – to. Seli smo, dogovorili se, poželeli jedni drugima svu sreću i puno uspeha. Ljudi su tamo bili stvarno sjajni. Vratio sam se kući sada uživam u nekim stvarima u kojima nisam tokom karijere.

Ekipa Tanurim iz Biblosa ostala je u trci za šampionsom titulom, iako je odbojka u Libanu „poluprofesionalan“ sport, jer igrači rade, studiraju, pa nekad ne baš redovno dolaze na treninge.

– Oni imaju svoj sistem rada kojim ja ni jednog trenutka nisam bio „ugrožen“. Radio sam svoje, trenirao, igrao do momenta kada jednostavno nisam želeo više da mučim sebe. Posle dve decenije definitivno je došao taj momenat kada treba prestati.

Planovi za budućnost?

– Ne znam, ali sigurno vezani za odbojku. Mislim da bih se dobro snašao kao trener, bio sam prošle godine tim menadžer muške seniorske reprezentacije… Videćemo.

Crvena zvezda, Vojvodina, Italija, Španija, Poljska, Rusija, Turska, Francuska, Rumunija, Liban, tako je išla karijera Bojana Janića. Do sada si dva puta najavljivao kraj karijere, pa si se na kraju predomislio, jel moguće opet?

– Ne, definitivno. Sada je stvarno kraj. Treća – sreća.