Aktuelnosti Treneri

TRENERI OSVAJAČA KUPA – PLAN „B“ I KARAKTER

Treći dan marta, pamtiće dugo u svom životu i karijerama Svetlana Ilić i Hamza Zatrić, koji su osvojili izuzetno vredne trofeje. Svoje timove su vodili do trona u Kupu Srbije. Posle meča, zajednički zagrljaj njih dvoje, kao da su se u par sekundi i izjadali za sve kroz šta su prišli, ali i čestitali jedno drugom za velike uspehe.

Lajkovac više neće po svoj prilici biti poznat samo po „Miletu i pruzi“, već i odbojkašicama. Železničar je osvojio prvi veliki domaći trofej. Za Svetlanu Ilić ne i prvi u trenerskoj karijeri, ali drag svakako.

– Kada sam letos pričala sa Živojinom Lazarevićem, predsednikom kluba, imali smo dve varijante. Prva, da to bude projekat na duže staze ili druga, da se sastavi tim koji će se boriti odmah za trofeje. Odlučili smo se za „plan B“ i ispostavilo se da nismo pogrešili. Bilo je teško doći do trofeja, ali kada smo u prvom polufinalu protiv Vizure, na našem terenu 0:2, pretvorili u pobedu, stekli smo konačno smopouzdanje koje je kasnije materijalizovano maksimalnom pobedom i u Rumi, a onda i ovim trijumfom u finalu. Mislim da niko ne može ništa da zameri – rekla je Ilićeva.

Za razliku od koleginice, koja je već iskusan trener, Hamza Zatrić je prošle godine trofej u istom takmičenju podigao kao kapiten, a sada kao trener Novog Pazara. Ispostavilo se da „ima šlifa“, bar prvi rezultati to govore.

– Ovaj jeste „svežiji“, ali onaj od prošle sezone je bio prvi. Opet, sa druge strane, kad igraš, razmišljaš samo o terenu, a ovako je odgovornost daleko veća. Ne znam, ne mogu nekako da ih uporedim, ali da su dragi – jesu i to izuzetno. Bilo je teško, ali imali smo karakter pobednika koji nas je krasio i u nekim utakmicema u Superligi. Osvojili smo Superkup, sad i Kup Srbije, što znači da imamo obavezu da napadnemo i šampionsku titulu – smatra Zatrić.

 

Kompletne intervjue sa trenerima osvajača Kupa Srbije za ovu sezonu pročitajte na sajtu Udruženja trenera Srbije – www.uots.org.rs