Aktuelnosti

BOJAN JANIĆ TRENER PARTIZANA !?

Novi trener odbojkaša Partizana biće Bojan Janić. To je informacija koja se u poslednje vreme sve češće može čuti, a po svoj prilici je pitanje dana kada će i zvanično biti potvrđena.

Poznato je da bivši reprezentativac ima trenrske ambicije, što je nekoliko puta i potvrdio, a i nedavno kada je zvanično okončao igračku karijeru. Odlaskom Duška Nikolića u Vojvodinu, mesto pored klupe povratnika u elitu srpske odbojke, ostalo je upražnjeno. Za njega, koji je debitant kao trener, ekipa kakva je crno – bela, bila bi pravi izazov, jer sigurno da je igrajući u mnogim državama i s obzirom na reprezentatini staž, svakako ima šta da pokaže. A ako bi se (opet) predomislio, mogao bi da obavlja dvostruku ulogu, i kao igrač i kao trener.

S obzirom da je Bojan Janić trenutno u funkciji tim menadžera muške seniorske reprezentacije, promocija će najverovatnije uslediti po okončanju Lige nacija.

4 Responses

  1. A potrebna diploma za trenersku licencu?

  2. Mislim da mu kao vrhunskom sportisti i osvajacu medalja sa velikih takmicenja nije potrebna licenca, automatski je dobija. Uzmimo primer Zeljka Tanaskovica, ni on nije imao potrebnu skolu i licencu kad je ono malo vodio Vizuru. Proveri, ali mislim da je tako

  3. Kad je Dzigi Tanaskovic vodio Vizuru nije jos uvek bio primenjen novi zakon o sportu i dobijanju trenerskih licenci. Na sajtu UOTS nigde ne pise da su “vrhunski sportisti i osvajaci medalja” izuzeti podnosenja potrebnih diploma o strucnom usavrsavanju da bi mogli da vode ekipe, nebitno da li u Regionalnoj ili Super ligi. Ili mozda ipak negde pise….

  4. Mozda pise, ali da li je to toliko bitno? Videce se koliko zna i da li je za taj posao. A da je zasluzio bar da proba, to svakako jeste. Ko je sve trener kod nas… Slozices se nadam se.

Comments are closed.