Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – I DEVOJKE I PUBLIKA ZA 10 !!!

Tamo gde su stale u Makau, najbolje srpske odbojkašice su nastavile u Kraljevu. Zabaležile su šestu pobedu u Ligi nacija, još jednom savladale uvek neugodnu Rusiju, maksimalnim rezultatom i u atmosferi za pamćenje, gde na tribinama nije bilo slobodnog mesta, načinile još jedan korak ka finalnom turniru.

Ne zna se šta je bilo lepše, igra naših devojaka ili fantastična podrška koju su imale sa tribina. U spoju svega toga, “desila” se sjajna igra, sa mnoštvom snažnih servisa, dobrih odbrana, “gomilom” blokova i sjajnim napadima pore svih Tijane Bošković koja je imala blistavo veče. Za nju ruski blok i odbrana nisu postojali, jer je skoro pa pravila rupe u terenu koji im je pripadao. Znao je naš stručni štab da ukoliko ruski sastav ne krene kako je zamislio, onda dolazi do nervoze koju je mnogo lakše pretvoriti u pobedu. Upravo to se i desilo.

PublikaNa početku susreta naš tim je stvorio prednost koju je imao tokom celog seta, ali kasnije i cele utakmice. Sa servis linije je tandem Mihajlović – Bošković ruske primače servisa stavljao ne ogromne muke. Samo manja dekoncentracija naših devojaka je omogućila protivnicama da se približe, ali ne i da urade nešto više. Kada je srpska selekcija osvojila prvi set, obistinile su se predviđanja iz pripreme meča. Rusija je bila u podređenom položaju u naredna dva perioda, pa su gledaoci u stojećem stavu propratili završnicu, a onda devojke nagradili ogromnim aplauzima. Novi susret istih, srpskih odbojkašica i sjajne publike, zakazan je za četvrtak u 20 časova, a podrška će trebati protiv Belgije.

VNL logo– Sjajna atmosfera, sjajna igra i bitna pobeda za nas. Jednostavno, u ovim uslovima nismo mogli da odigramo loše, pa zato hvala svima koji su nam pomogli da dođemo do bodova i verujem da će i u naredna dva susreta biti kao u duelu sa Rusijom. Dugo nismo igrali pred našom publikom, uželeli smlo se jedni drugih i to se videlo – prokomentarisala je Brankica Mihajlović.

O duelu sa Belgijom se razmišlja kao i o svakom drugom. Iako je naš sastav maksilano u poziciji favorita, opuštanja neće biti.

– Sa ovakvom podrškom sa tribina neće biti problema. Belgija ume da bude nezgodna, ali mislim da je kvalitet na našoj strani i da ćemo se još više približiti finalnom turniru Lige nacije – dodala je Jelena Blagojević.

Srbija – Belgija, četvrtak 20 časova, prilika za još jednu sjajnu odbojkašku priču.

 

Statistika i slike:

http://www.volleyball.world/en/women/schedule/8848-serbia-russia/post