Aktuelnosti

BOŠKANOVA OSTAVKA

27. 4. 2023.

Nekako se moglo i pretpostaviti ono što se desilo, a to je da Slobodan Boškan više neće biti trener Vojvodine. Višegodišnji stručnjak Novosađana je, shodno činjenici da njegov tim ove sezone nije osvojio ni jedan trofej, podneo ostavku na mesto šafa stručnog štaba.

Čelnici „lala“ su je prihvatili, zahvalili se trofejnom stručnjaku za dosadašnje rezultate i nekoliko osvojenih trofeja, i saopštili su da će posle posle sednice Upravnog odbora odlučiti šta i kako dalje.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se Slobodanu Boškanu na svemu što je učinio u proteklom periodu i svojim zalaganjem, profesionalnošću i znanjem doprineo radu kluba i osvajanju trofeja. Zadovoljstvo nam je i čast svima što smo bili na istom zadatku. Boškan je legenda kluba i on je i dalje deo naše porodice. Za njega će vrata Vojvodine uvek biti otvorena, a iskreno se nadamo da ćemo u budućnosti ponovo sarađivati. Nakon prvomajskih praznika biće održana sednica Upravnog odbora, na kojoj će se govoriti o narednim koracima i planovima za sledeću sezonu – istakao je predsednik kluba Vladimir Vukojević za klupski sajt.

Posle dve titule kao trener i tri u funkciji sportskog direktora, sada već bivši trener Vojvodine je sezonu realno ocenio, kao neuspešnu i smatrao je da je neka vrsta moralnog čina da podnese ostavku.

-Iz mog ugla sasvim je normalno to što sam dao ostavku. Ove sezone cilj je bio da se osvoje tri trofeja, a da se u Ligi šampiona prođe grupna faza. Nismo ništa od toga uradili. Da smo osvojili titulu, možda bi na neki način to ovu sezonu učinilo boljom. Međutim, pošto ni to nismo uspeli, meni je logičan potez bio da podnesem ostavku i da na taj način preuzmem odgovornost za to što nismo ostvarili ono što je bilo projektovano. Svima u klubu, Vojvodini generalno,  želim puno sreće u budućnosti. Vojvodina je i pored trenutnog rezultatskog pada, jak kolektiv i veliki klub koji će naći način da iz ove priče izađe još jači, sa nekim novim iskustvom i da već sledeće sezone ponovo krene u borbu za trofeje i osvajanje istih – poručio je Slobodan Boškana a prenosi sajt www.okvojvodina.org.