Aktuelnosti

GVIDETIJEV PRVI (PROŠIRENI) SPISAK

27. 4. 2023.

Novi selektor najbolje ženske reprezentacije na svetu, Đovani Gvideti, posle treninga i upoznavanja sa talentovanim mlađim igračicama, odlučio je kojih će 30 odbojkašica činiti prvi, prošireni spisak onih koji će biti u kombinaciji za peto izdanje Lige nacija. S obzirom da će pomenuto takmičenje biti izuzetno naporno, jer će plave igrati u Turskoj, Brazilu i Koreji, a svi veruju i na završnom turniru u Americi, moguće su brojne promene tokom tri vikenda, pa zato italijanski stručnjak nije „štedeo“ na kandidatkinjama VNL. Devojke koje su u svojim klubovima širom sveta završile sa obavezama, na okupljanje dolaze trećeg dana maja.

Na spisku se nalaze:

dizači: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Slađana Mirković, Ana Jakšić, Andrea Tišma, Marija Miljević

srednji blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Minja Osmajić, Hena Kurtagić, Jovana Kocić, Iva Šućurović

primači servisa: Bianka Buša, Bojana Milenković, Sara Lozo, Katarina Lazović, Mina Mijatović, Jovana Cvetković, Aleksandra Uzelac, Branka Tica, Isidora Kockarević

korektori: Tijana Bošković, Ana Bjelica, Jovana Zelenović, Tara Taubner

libera: Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić, Stefana Pakić, Bojana Gočanin.

Liga nacija 2023. počinje 30. maja, putešestvije po svetu u tri „vikenda“ trajaće do 2. jula, a osam najboljih, od 16. koje se ove godine takmiče, plasiraće se na završni turnir, u Teksasu, od 12. do 16. jula. Srpska selekcija će u Ankari igrati protiv Turkinja, Poljakinja, Amerikanki i Kanađanki, u Braziliji će im rivali biti Japan, Hrvatska, Brazil i Tajland, a u Suvonu Kina, Nemačka, Dominikanska Republika i Bugarska.

Treba podsetiti da srpske odbojkašice brane treće mesto osvojeno prošle godine, što je bila brva medalja u ligi nacija, jedina koja je nedostajala u komekciji.