Liga nacija

„BRAVO DECO – BRAVO…“

Reči iz naslova je tokom četvrtog seta utakmice naše podmlađene selekcije sa skoro pa kompletnom Poljskom, rekao onako spontano selektor ovog tima Aleksandar Vladisavljev. Bio je to znak zadovoljstva igrom, zalaganjem, odgovornošću, ukratko svim onim što su devojke pokazivale u susretu protiv na papiru i po mnogim mišljenjima daleko kvalitetnijeg rivala. Taj isti rival je na kraju čestitao srpskim reprezentativkama pobedu vrednu tri boda.

Nekako tamo gde su starle u meču protiv Turske, gde im je pobeda izmakla za malo, devojke u beloj opremi su nastavile protiv Poljske. Možda je bilo malo straha, kao i na premijeri, ali kada su uzele stvari u svoje ruke, poljske internacionalke koje igraju u bogatim klubovima širom Evrope, mogle su samo da gledaju i da im se dive. Bila je to igra skoro bez greške, a i kada bi ona usledila, vrlo brzo bi se vratile na stari kolosek. Trijumf tima koji je lako blokirao stamene skoro pa dvometrašice preko puta. Opet odlična Sara Carić, nezaustavljiva Katarina Lazović, koja deleimično i poznaje protivnice, jer je igrala tamo, ali oni nju izgleda nisu upoznali dobro, ponovo skoro besprekorna Sanja Đurđević, na blokove Jovane Kocić se već i naviklo, ali je Božica Marković bila tajni adut, dobre Sara Lozo i Ana Jakšić… Bez slabog mesta u timu, sa epizodnim ulogama još par devojaka, ali i sjajno vođene, pre svega smirenošću, pominjamog Aleksandra Vladisavljeva. Srpski tim je pored mnogo lošijeg prijema servisa imao daleko bolji i precizniji napad, postavio je mnogo više blokova (a blokirane su samo jednom po setu), teške situacije su hladnokrvno rešavale i uz osmehe okončale utakmicu.

Novi dan, novi izazov, domaćin (četvrtak 21,00 čas). Šta če biti, videće se na terenu, ali da će svi sada sa mnogo više respekta gledati srpski tim, to svakako. I teško da će bilo ko reći pre meča da je favorit.

Statistika Srbija Poljska

Prvo kolo: Holandija – Belgija 3:0, Turska – Srbija 3:2, Nemačka – Rusija 0:3, Japan – Tajland 3:0, Kina – Koreja 3:1, D. Republika – SAD 0:3, Italija – Poljska 2:3, Brazil – Kanada 3:1, drugo kolo: Holandija – Nemačka 2:3, Tajland – Koreja 1:3, Kina – Japan o:3, Belgija – Rusija 2:3, Srbija – Poljska 3:1, Brazil – D. Republika 3:0, Turska – Italija 3:0, SAD – Kanada 3:0.

Parovi trećeg kola: Nemačka – Belgija, Rusija – Holandija, Koreja – Japan, Kanada – D. Republika, Kina – Tajland, Poljska – Turska, Brazil – SAD, Italija – Srbija.