Aktuelnosti Gran pri

ČANGŠU SPREMAN ZA SPEKTAKL

Jedan od manjih kineskih gradova, jednoipomilionski Čangšu, spremno je, još u ponedeljak dočekao drage goste. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije tu se priprema za finalni turnir Gran prija 2017. i ima sjajne uslove za to. Na mnogim TV kanalima se „vrte“ reklame za subotnji prijateljski meč između najboljeg tima prve faze ovog takmičenja sa jedne, i izabrane selekcije provincije Đangsu sa druge strane. U timu domaćina ima i prošlogodišnjih osvajača zlata iz Rija, ali i nekoliko perspektivnih igračica koje će jednog dana sigurno biti u najjačem timu. Ogromni bilbordi po ulicama najavljuju pravi spektakl u dvorani koja može da primi oko pet hiljada gledalaca.

-Dugujemo veliku zahvalnost ljudima koji su nam omogućili da ovaj period, od kraja takmičenja po grupama, pa do početka finalnog turnira Gran prija provedemo u Kini. Uslovi su zaista sjajni, ne samo dvorana i hotel koji su velelepni, već na svakom koraku osećamo toplu dobrodošlicu. Nadam se da ćemo jednog dana moći da uzvratimo na gostoprimstvu – istakao je selektor Zoran Terzić.

Na konferenciji za novinare, naša selekcija je predstavljena onako kako i doliči i shodno rezultatima kako u poslednjih par godina, tako i posle devet utakmica prve faze Gran prija. Nisu izostala brojna pitanja kako za selektora, tako i kapitena Milenu Rašić.

-Pridružila bih se rečima selektora, zahvalila Ministarstvu sporta provincije koja nas je ugostila, našem novom sponzoru kompaniji „Pik“, kao i firmi „Austajger“. Omogućili su nam čak i jednu prijateljsku utakmicu koju ćemo shvatiti najozbiljnije jer to će nam biti generalna proba pred finalni turnir. Verujem da će ljubitelji odbojke u ovom delu Kine uživati i da ćemo im na najbolji mogući našin uzvratiti na svemu lepom što rade za nas – rekla je Milena Rašić, a na pitanje da li postoji šansa da zaigra jednog dana u Kini, odgovorila je: -Imam još godinu dana ugovor sa Vakifbankom, a posle toga… Nikad se ne zna.

Ono što se zna jeste da su za kratko vreme nače devojke postale izuzetno popularne u Čanšuu, da imaju, kako je istaknuto, veliki broj simpatizera koji će doći da ih vide na delu.