Aktuelnosti

ČELENDŽ KUP BRANKU KOVAČEVIĆU

Srpski stručnjak Branko Kovačević osvojio je sa Olimpijakosom Čelendž Kup i na taj način ispisao stranicu najvećeg uspeha kada je u pitanju najbolji grčki klub. Do trofeja su crveno – bele iz Pireja stigle posle podviga. Naime, prvi meč su pred svojim navijačima izgubile od Burse u taj – breku i niko im nije davao velike šanse. Šta više, turski tim je dobio i prvi set u revanšu, ali onda je na snagu stupio Olimpijakos. Naš trener je “promešao kockice” napravio dobitnu kombinaciju i naredna tri seta nisu dovedena u pitanje. Ni u jednom od njih domaćin nije bio ni blizu, pa je nastalo nezapamćeno slavlje u dvorani u Bursi.

– Definitivno najvredniji rezulta u mojoj trenerskoj karijeri. Kako posle tako nečega da čovek ne bude srećan i zadovoljan. Čestitke svim devojkama, svim ljudima u klubu koji su doprineli ovom rezultatu. O samoj utakmici nema šta mnogo da se priča, bitno je da nismo poklekli posle prvog seta. Odigrali smo sjajna tri u nastavku i zasluženo osvojili trofej. Malo slavlja pa jurimo još jedan pehar, šampionski u Grčkoj – rekao je Kovačević.

Interesantno je da su se ova dva tima, Olimpijakos i Bursa, našli u finalu istog takmičenja i prošle godine, kada su Turkinje bile uspešnije. Osveta Grkinja bila je slatka.