Aktuelnosti

CEV ODLUČIO – SUSRETI SRBA U MARIBORU

Korona virus je poremetio i najjače klupsko takmičenje u Evropi. Naime, zbog pojave pomenutog virusa sa velikim i ozbiljnim posledicama u Italiji, pod velikim znakom pitanja su bili neki mečevi (tri) Lige šampiona u obe konkurencije, a gde je jedan od klubova sa italijanske teritorije. Evropska odbojkaška konfederacija je dugo “većala”, u međuvremenu odložila poslednji četvrtfinalni meč između Trentina i Jastržebskog, pa je pronašla “solomonsko rešenje”. Pomenuti mečeve ekipa čiji su akteri Uroš Kovačević i Srećko Lisinac sa jedne, odnoslo Slobodan Kovač sa druge strane, igraće se u Mariboru 13. i 14. marta.

U istom gradu samo koji dan kasnije, 18. i 19. marta, sastaće se Fenerbahče (čiji srpski stručni štab predvodi selektor Zoran Terzić) i Novara, čije su uzdanice Jovana Brakočević i Stefana Veljković, baš kao i dvomeč između Ezačibašija Tijane Bošković i Skandićija Jovane Stevanović. Znači, “okupljanje” Srba zakazano je za polovinu meseca u Mariboru. Shodno pomenutoj situaciji CEV je imao nekoliko gradova kao opcije, jedan od njih bio je i Beograd, ali je izbor pao na grad u Sloveniji.

Kada je konkretno reč o pomenutom muškom četvrtfinalnom paru, poljski predstavnik najpre nije želeo da putuje u Trento, dajući predlog da se mečevei igraju u Klagenfurtu (“na pola puta”, bliže Italijanima). Potom je ideja bila da ipak idu, autobusom, ali su vozači istog rekli kako ne žele da voze u Italiju. Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja Poljske, oglasilo se saopšenjem da ukoliko ekipa Jastržebski Vigel ode na utakmicu, po povratku joj sleduje karantin u trajanju od 14 dana, što znači da tim Slobodana Kovača ne biu bio u mogućnosti da igra u domaćem šampionatu i da bi mečeve u tom čeriodu izgubio službenim rezultatom.

Srećom, CEV je “presudio” i verovatno su svi trenutno zadovoljni. Ali tek posle dvomeča svih parova, videće se ko će imati više razloga za zadovoljstvo.

 

www.provolleycamp.com