Aktuelnosti

SBIJA I MAĐARSKA – ZVANIČNA SARADNJA

Ono što su najviši odbojkaški funkcioneri Srbije i Mađarske počeli pre par nedelja na razgovoru u Njiređhazi, nastavljeno je u Beogradu, gde su predsednici dve federacije, Zoran Gajić i Ferenc Kovač, potpisali zvanični dokument o saradnji. Ona se odnosi na trenere, klubove, za sada na mlađe nacionalne selekcije, gde bi gostovali jedni kod drugih, razmenjivali iskustva i gde bi, shodno situaciji u kojoj je naša odbojka u samom svetskom vrhu, naše komšije učile od nas.

Između ostalog, postignuta je saglasnost o zajedničkoj kandidaturi za Evropsko prvenstvo u konkurenciji pionirki 2023. godine, kao i o mogućoj saradnji što se tiče bič – voleja. Kao gost na potpisivanju ugovora bio je i predsednik Evropske odbojkaške konfederacije Aleksandar Boričić, koji je u neku ruku i bio začetnik moguće saradnje dve Federacije.

Pored Zorana Gajića, sa srpske strane, prisustvovali su generalni sekretar Ivan Knežević i prvi potpredsednik Đula Mešter, dok su Ferencu Kovaču “asistirali” Adam Baran i Žolt Ludvig. Saradnja će svakog dana jačati, a uskoro se očekuju i konkretnije stvari o kojima će kjavnost svakako biti obaveštena.