Aktuelnosti

CEV RANGIRANJE – SRBI PRVI NA OBE LISTE

Evropska odbojkaška konfederacija je sumirala godinu i izbacila najnoviju rang listu reprezentacija. Prema očekivanjima, onaj ko je najbolji na planeti, nekako logično je i prvi an Starom kontinentu, a to su odbojkašice Srbije, koje su zadržale čelo liste. Ono što je možda malo iznenađenje, jeste da je i najbolja srpska muška selekcija na prvoj poziciji koju deli sa Rusijom.

Plave dame imaju 294 boda, na drugoj poziciji je Holandija sa 288, dok treće mesto dele Italijanke i Ruskinje sa po 278. muškarci su u odnosu na raniji „presek“ napredovali za dve pozicije i sa Rusijom imaju po 280 bodova. Francuzi imaju 274, a Italijani 272. Inače, u zbiru poena učestvuju sledeće kategorije: poslednja dva Evropska prvenstva, Svetski šampionat i prošlogodišnji učinak u Gran priju, odnosno Svetskoj ligi.

Kada su mlađe reprezentativne selekcije u pitanju, tu je situacija malo drugačija. Tako su juniorke trenutno četvrte (bile su prve), a juniori dele osmu poziciju sa sa Ukrajinom. Ni kadetkinje nisu više prve u Evropi, već su pale za dva mesta, dok su njihovi vršnjaci čak 11.