Aktuelnosti

DAME SE OKUPILE U KOVILOVU

Tri nedelje odmora bilo je najboljim srpskim odbojkašicama najverovatnije malo, ali kako god one to smatrale, vreme je da se krene ka novim obavezama. A to je ono glavno, Svetsko prvenstvo koje se od 29. septembra do 20. oktobra igra u Japanu.

Selektor Zoran Terzić je u Kovilovu, gde se kovao plan za prvu veliku medalju, takođe na SP, pre 12 godina, okupio devojke na koje računa kao kandidate za tim koji će putovati u Zemlju izlazećeg sunca. Javilo se njoh 18, od 20 sa spiska i to su Maja Ognjenović, Ana Antonijević, Slađana Mirković, Ana Bjelica, Tijana Bošković, Sanja Malagurski, Silvija Popović, Teodora Pušić, Jelena Blagojević, Bojana Milenković, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bianka Buša, Stefana Veljković, Milena Rašić, Jovana Stevanović i Maja Aleksić. Pored njih, stručni štab računa i na Bojanu Živković, koja se udaje za koji dan, kao i Brankicu Mihajlović, još uvek rekonvalescenta posle hiruškog zahvata na kolenu.

Po planu, posle uvodnih par dana, devojke se 30. jula sele na Pale, gde će biti odrađen onaj, po mnogima, glavni deo priprema, vezan za snagu i kondiciju. Tamo bi trebalo da im se priključi i Bojana Živković, dok se uključivanje Brankice Mihajlović u program rada sa timom i loptom očekuje po povratku iz Republike Srpske. Tada sledi uigravanje i rad na preciznosti. Za sada su, u tom periodu, ugovorene trening utakmice sa Bugarkama, u Banjaluci, a traga se za još par, pred put u Japan koji će najverovatnije biti 20. septembra.

Podsećanja radi, naše devojke se na Svetskom prvenstvu nalaze u grupi sa Brazilom, Dominikanskom Republikom, Portorikom, Kenijom i Kazahstanom, a prvu fazu igraće u Hamamacuu.