Aktuelnosti

FENERBAHČE PREDSTAVIO TERZIĆA

Jedan od najvećih turskih klubova, Fenerbahče, predstavio je napokon svoje najveće ovosezonsko pojačanje, novog trenera, Zorana Terzića. Ova priča je odavno bila završena, međutim, na ovaj momenat sečekalo kako bi sa završile još neke formalnosti. Usledila je potom Liga nacija, pa još neke “sitnice” koje su odložile “svečani čin”, ali par dana pre početka novih reprezentativnih obaveza, konačno je srpski trofejni stručnjak našao vremena da ode i upozna “svemirski brod” kakav je kompleks Fenerbahčea.

– Ugovor smo završili još ranije, sad sam došao da vidim kako sve funkcioniše, da vidim klub, ljude u njemu i oko njega. To je nešto neverovatno i nivo koji ne znam sa čime bih mogao da uporedim. Trofejna sala, prostorije, klupska Fenerbahče televizija koja je veličine naše nacionalne, kancelarije… Sve je to nešto neverovatno, ali opet, Fenerbahče je klub sa najviše navijača, pa nekako dođe kao normalno. Sada sam i ja deo te priče i jako sam zadovoljan.

TerzaŠto se same ekipe tiče, u prelaznom roku su dovedena određena pojačanja (naša Ana Antonijević, Kubanka Vargas, Meksikanka Brizio), ali spisak još nije gotov.

-Najveći problem je što na “tržištu” nema slobodnih igrača. Shodno svemu, gradićemo i ambicije. Naravno, svesni smo da Ezačibaši i Vakifbanka imaju jače sastave, ali borićemo se.

Nije moglo a da se ne pomene i ime Željka Obradovića.

-On je već legenda i drago mi je kada nas pominju u istoj rečenici. I sami su rekli da im je izuzetno drago što na čelu klubova imaju dva vrhunska trenera iz Srbije. On je na odmoru pa se nismo videli, ali ima vremena, biće prilike. I ponavljam da mi je izuzetno drago što smo u istom, velikom klubu.

Ugovor je potpisan na jednu sezonu…

-Da, opet zbog nekih formalnosti, ali verujem da ćemo ga vrlo brzo produžiti na obostrano zadovoljstvo.

T