Liga nacija

DAME SIJAJU U FUKUOKI

10. 6. 2024.

Dok se kandidatkinje za selekciju koja će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama priprema na Kopaoniku, jedna druga, podmlađena, reklo bi se reprezentacija budućnosti, spremna je da svoj talenat pokaže na trećem turniru lige nacija koji uskoro počinje u Fukuoki. Devojke su stigle u Japan, vrlo brzo su se adaptirale na promenu vremena, a njihova lica se, u zavisnosti od situacije, smenjuju od nasmejanih do ozbiljnih. Za ovo prvo razlog je taj što rade ono što vole i stigle su do nekog stepena o kome su maštale kada su počinjale da igraju odbojku, a to je dres reprezentacije. Što se drugog tiče, žele maksimalno da se posvete svakom protivniku u Japanu i da pokažu i svoj kvalitet, ali i talenat koji je neosporan.

-Nema ni najmanje razloga da budemo neraspoložene. Dobile smo priliku koju smo čekale i dajemo sve da je iskoristimo na najbolji način. Do sada, u prva dva turnira, selekcija je bila podmlađena, a sada je, ako se tako može reći, više nego podmlađena. Želimo da pokažemo najbolje, da damo sve od sebe i da se zadovoljne vratimo kući – reči su Minje Osmajić, koja je odavno skrenula pažnju na sebe dobrim igrama i koja je jedna od onih koja će igrati na sva tri turnira lige nacija 2024.

U Fukuoku su stigle i ostale selekcije, A ono što treba istaći jeste da uvek prijateljski prema Srpskoj odbojci nastrojeni Japanci, u ovim devojkama imaju svoje nove ljubimice. To govore presretanja u hotelu, ispred njega, u blizini dvorane gde treniraju, ali i na ulici. Već su podelile mnogo osmeha autograma i “selfija”, a posle prvih utakmica sigurno će ih biti još više.

Inače kada se govori o timu koji će igrati protiv Holandije (sreda 8, 30), Francuske domaćina i Italije njega čine Marija Miljević, Rada Perović, Bojana Gočanin, Milica Medved, Ana Malešević, Minja Osmajić, Iva Šućurović, Nataša Čikuc – Dins, Vanja Bukilić, Milica Vidačić, Branka Tica, Jovana Cvetkovića Mina Mijatović i Vanja Ivanović.