Aktuelnosti

DRAGAN STANKOVIĆ: KONAČNO SA NEMANJOM U KLUBU

Pisanja pred kraj maja (https://odbojka-volleyball.com/dragan-stankovic-u-modeni/) su se obistinila. Želje Modene poklopile su se sa motivima Dragana Stankovića, pa će tako nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije u naredne tri sezone poneti dres jednog od klubova sa najvećom tradicijom u Italiji. I ne samo to, već skoro sedam dana trenira u novoj sredini, sa novim klupskim drugovima, posle “nikad viđene” pauze koju je uzrokovao virus Covid 19.

– I treninzi mogu da se podvedu pod isto “nikad viđeno”, jer treniramo u grupama od po četvorica ili petorica, sa trenerom, gde se posle svake grupe vrši dezinfekcija kompletne teretane od 15 – tak minuta, a duplo više posle rada u dvorani. Sreća pa je dvorana samo naša, pa ima vremena za sve to. Ali važno je da smo krenuli, da su one neprijatne stvari iza nas i da svi verujemo da se neće više vratiti.

Posle osam godina igranja u jednoj od najjačioh liga Evrope, postojale su tri solucije oko nastavka karijere Dragana Stankovića. U “priči” su bili Lube, Pjaćenca i Modena.

– Tako nekako, mada kao da sam od starta znao da je rešenje koje sam sada već iuzabrao, nekako najrealnije. Lube je posle godinu dana želeo da me vrati, ali sam “između redova” shvatio da to ne bi bilo ono od pre. U Pjaćenci mi je bilo odlično prošle sezone, svidelo se i njima kako sam igrao, ali nikako mi nisu nudili ugovor. A Modena, ona je bila najkonkretnija, popričali smo, našli se oko svih pitanja i nisam hteo da i njih i sebe držim u neizvesnosti. Zadovoljan sam, znam koliko mogu da pružim, a igranje u takvom klubu je uvek izazov.

Saigrač će mu biti neko ko je od njega nasledio kapitensku traku u nacionalnom timu – Nemanja Petrić (https://odbojka-volleyball.com/modena-zeli-i-nemanju-petrica/).

– Konačno rame uz rame u klubu. Skoro da smo se pomirili sa tim da nikada nećemo obući dres iste ekipe, jer bilo je nekih šansi ranije, ali nismo ih “iskoristili”. Propale su prilike da zaigramo u Halkbanci i još ranije upravo u Modeni. Ali treća je izgleda sreća, pa sam jako srećan zbog toga. On je sjajan čovek, igrač koji ozbiljan, ume uvek da pomogne i činjenica je da je njegov povratak u Modenu velika stvar.

Ko će kome biti kapiten sada?

– Ni jedan od nas dvojice. Izbor je pao na Majka Kristensena, da mo podigne nivo ozbiljnosti i odgovornosti u igri.

Pandemija je bila jedan od najvećih razloga što je sastav Modene u odnosu na prošlu godinu prilično izmenjan. Otišao je prva zvezda tima, Zajcev, potom Anderson, Bednorž, Holt, Rosini… Stigli su Grebenjimov, Lavia, Vetori i pomenuti srpski tandem.

– Sa ovako izmenjenim timom, nezahvalno je sada pričati o ambicijama, tačnije o nekim potencijalnim trofejima. Naravno, ambicije su uvek visoke, tradicija obavezuje pa je tako “Skudeto” stalno izazov, kao i Liga šampiona, ali pauza je ostavila traga kod svih. Polako, videćemo vremenom, ali smo svakako optimisti.

Kako je trenirati u novonsatalim okolnostima?

– S obzirom na pauzu, iznenađen sam kako izdržavam rad na treninzima. Još jedno desetak dana, a onda nam sledi tri nedelje odmora posle čega kreće ono glavno, naporan rad za narednu sezonu. Verujem da će do tada biti sve u redu, da ćemo se svi vratiti redovnim aktivnostima, da ne kažem “normalnom životu”. Mislim da su se svi, i igrači, treneri, ali i najvijači, uželeli dobrih mečeva.