Aktuelnosti

“KIRIN LEMON” ČEKA PLAVE DEVOJKE

Sala koju je do sada koristila srpska odbojkaška reprezentacijau Hofuu doo ime. Donedavno se zvala “Salt Arena”, jer je pomenuti grad treći u Japanu po proizvodnji soli iz morske vode.
Samo mesto na kojem se danas nalazi sala, a u kojoj su se srpske reprezentativke spremale pred Svetsko prvenstvo 2018. gde su osvojile zlatnu medalju, je bilo mesto gde se pravila so, koje je posle zatrpano. Potom se napravila i atletska staza i fabrika automobila kompanije “Mazda”, tako da to ima svoju istorijsku pozadinu.
Kada su se prodavala prava za korišćenje imena sportskog centra u Hofuu, čuveni proizvodjač alkoholnih pića “Kirin Beer” je otkupio ova prava, tako da je cela ustanova nazvana “Kirin Lemon”, pa je i dotadašnja “Salt Arena” od 1. aprila ove godine nazvana “Kirin Lemon Stadium”.
“Kirin kompanija” je u Japanu poznata po pivu, a “Kirin Lemon” je bezalkoholno osvezavajuće piće koje spada u deo njihove proizvodnje. Kirin je, kako se vidi po logou, imaginarna životinja koja je došla iz Kine, za koju se kaže da se pojavljuje pred svecima. Po građi liči na jelena, po repu na goveče, kopitama na konja, a griva je žute boje.
Građani iz Hofua i dalje sa nestrpljenjem čekaju da pre Olimpijskih igara sledeće godine odbojkašice Srbije dođu da treniraju na starom mestu, ali pod novim imenom – na “Kirin Lemon” stadionu.

Tadaši Nagai