Aktuelnosti

DRAMOM U POLUFINALE

11. 10. 2022.

Svetske šampionke su zabeležile desetu pobedu na šampionatu na kome brane titulu. Savladale su Poljsku i to je ono što je najbitnije. Sa Amerikom će (sreda 20,30 časova) odlučiti koji će tim u holandski Apeldorm da u subotu igra ja zlato, a ko će se na istom mestu boriti za bronano odličje.

Ali onom što je gore pomenuto kao „najbitnije“, a to je pobeda, prethodila je prava i velika drama koju su „režirale“ domaće igračice. Malo je nedostajalo da Gljivice budu kobne i za žensku selekciju Srbije, kao što je to nedavno bio slučaj sa njihovim kolegama iz muške „vertikale“. Nošene sjajnom podrškom sa tribina, Poljakinje su počele meč daleko bolje nego što je to bio slučaj pre samo nekoliko dana. Ovoga puta, neke prilike, koje su imale tada i nisu ih iskoristile, znalački su pretvarale u izuzetno vredne poene. Dobijen prvi set trebalo je da im da krila, ali reakcija je bila sa druge strane mreže. Izgubljen set je razbesneo Tijanu Bošković i ostale reprezentativke Srbije, koje su počele da prikazuju igru iz dosadašnjeg dela Svetskog šampionata. Ipak, ne kaže se džabe da je jednog, naročito kvalitetnog, protivnika, jako teško dva puta dobiti na velikom takmičenju. Poljakinje se nisu predavale. Naprotiv, u trećem setu su bile ravnopravne sve do 18:18, kada su serijom grešaka same sebi „kumovale“ negativnu seriju od jednog osvojenog i sedam poklonjenih poena. međutim, tu nije bio kraj neobičnim situacijama. Selektor Srbije, Daniele santareli, krajem četvrtog perioda kao da je zaboravio da ima na raspolaganju ne jedan, već dva tajm – auta. Kada ih je iskoristio, Poljakinje su se već bile zahuktale. Polufinalistu je odlučivao taj – brek, u kome su, najkraće moguće, Poljakinje vodile dosta dugo, čak i sa dva poena prednosti, sve dok Bojana Milenković nije “uhvatila” u odbrani dve lopte sjajne Magdalene Stisjak, a as Jovane Stevanović im je raspršio snove i želje, a srpsku selekciju poslao jedne drugima u zagrljaj, ujedno i u polufinale.

Za odmor, kako fizički, tako i psihički, pole svelikog broja istrošenih kalorija, ali i emocija, imaće nešto više od 20 sati. Sve se briše, dolazi novi najveći izazov. Polufinale sa Amerikom.

Statistika Srbija Poljska