Aktuelnosti

DRUŠTVANCE OPET ZAJEDNO

Obaveze mnogih zlatnih odbojkaša iz Sidneja ipak su “kumovale” tome da se na proslavu 20 godina od njihovog najvećeg uspeha u karijeri i najvećeg rezultata naše muške odbojke, ne dođe ceo tim. Bila je “četa mala, ali odabrana”, koju su činili tada predsednik OSJ, danas CEV, čovek koji je javno govorio da se na 27. Olimpijske igre ide po najsjajnije odličje, Aleksandar Boričić, tada selektor, sada prvi čovek OSS Zoran Gajić, lekar dr. Ljuban Martinović, jedan od skauta Nedžad Osmankač, kao i tadašnji reprezentativci Slobodan Kovač, Vasa Mijić, Veljko Petković, Vladimir Batez, Đula Mešter i Andrija Gerić.

Društvo su im pravili generalni sekretar Ivan Knežević, direktor reprezentacija Dejan Bojović i Željko Tanasković, interesantno sva trojica u tim godinama takođe na spisku selektora. Sećali su se vremena provedenih na najvećem sportskom takmičenju, gde su iznenadili mnoge. Pričali su o vremenima kada im niko nije mogao ništa, kada su dominirali Evropom i svetom (Kako je bilo, o svemu što se dešavalo u Sidneju tih dana, može da se pročita na https://odbojka-volleyball.com/specijalno-izdanje-20-godina-zlatne-price/ ili https://issuu.com/vule088/docs/sidnej_2000?fbclid=IwAR2X6o1YvXmhn28hvtB_HsCFfrJJZ6tpGtIfUVQcdYlM6r20VQaa4EzSLAI )

Ostali su bili sprečeni, Bogdan Sretenović je sa juniorima na EP u Češkoj, Aleksandar Počeković u Bahreinu, Dragan Cvetković je morao da otkaže, Slobodan Milošević je delegat na EP kadetkinja u Podgorici, gde je Igor Vušurović direktor takmičenja, Ivan Miljković je zauzet obavezama u Švajcarskoj, Nikola Grbić u Poljskoj, Goran Vujević u Italiji, a tamo je trenutno i Slobodan Boškan kao direktor Vojvodine, a svoje obaveze je imao i Vladimir Grbić. Ono što je zajedničko, svakako je da su bar u mislima, jednog trenutka danas, svi zajedno bili na pobedničkom postolju u Sidneju.

Pa do nekog novog zajedničkog susreta, jubileja…