Aktuelnosti

UROŠ IPAK NAPADA TITULU U KINI

Publika u najmnogoljudnijoj zemlji na planeti ipak će ove sezone imati priliku da gleda najboljeg odbojkaša Evrope Uroša Kovačevića. Pre par nedelja pojavila se informacija da će u Superligi Kine ove sezone biti onemogućeno igranje stranim igračima, uz ne baš precizno obfrazloženje, uprkos činjenici da su mnogi klubovi potpisali ugovore sa vrhunskim odbojkašima i odbojkašicama. Ali, na kraju…

– Na kraju je ipak ona vest koja je bila na početko, da će svi igrati u tamošnjem šampionatu. Ne znam ni dan danas razlog te, u početkui malo neočekivane informacije, ali to je prošlost. Zna se da je 30. novembar datum do kada treba da se pojavim u Pekingu.

U početku, zbog “tehničkih razloga” Kovačević nije mogao da saopšti ime kluba, ali sada se zna da se on zove Baik Motors.

– Liga im je bila u toku, pa nije bilo fer da iznosim u koju sredinu idem. Sada je sve završeno, pa više nije tajna. Baš kao i da su mi ambicije najviše, kao i uvek, a to znači da ćemo jurišati na šampionsku titulu.

Sa našim reprezentativcem u timu će biti i sjajni iranski dizač, jedan od najboljih na planeti, Said Maruf, dok će najljuće rivale imati u ekipi Šangaja, čije će najveće uzdanice biti Metju Anderson i Tine Urnaut.

– Taj rivalitet traje godinama. Nadam se da ćemo mi biti uspešniji. Ne znam mnogo o kineskoj ligi, ali ima vremena da se upoznam sa svim, uprkos tome što će trajati prilično kratko, svega par meseci. No bilo kako bilo, to će za mene predstavljati novi izazov, još jedan u nizu, a verujem da ćemo se nas dvojica vrlo brzo uklopiti u njihov sistem igre. Ili možda oni u naš.

Leto je bilospecifično, dugo, prilke za odmor možda kao nikad pre, a sada je vreme da se “zasuču rukavi”…

– Odmora je bilo i previše. Šalu na stranu, odavno sam počeo sa treninzima snage, od pre izvesnog vremena sam počeo da radim i sa loptom, sa Ribnicom naravno, pa nema sumnje da ću u novu sredinu i novu sezonu dočekati potpuno spreman.