Aktuelnosti

DRŽAVA VRAĆA KLUBOVE U EVROPU

Kako je moglo da se nasluti iz nekih razgovora koje su vodeći ljudi OSS vodili sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, na prijemima posle osvajanja zlatnih medalja muške i ženske selekcije, za najbolje klubove iz Banka Poštanska štedionica Superlige dolaze bolji dani. Čelnici najboljeg Saveza u zemlji i najuspešnijeg odbojkaškog na planeti, zvanično su saopštili vest da će u narednoj sezoni svi klubovi koji budu obezbedili igarnje na međunarodnoj sceni, i predstavljati našu zemlju. Najverovatnije čak deset, ali konačan broj će se znati na kraju sezone.

– Država nam je mnogo pomogla i rešila veliki problem koji smo imali. Svim klubovima koji budu stekli pravo igranja u Evropi, snosiće se svi troškovi, kako odlazaka na gostovanja, tako i organizacije utakmica kod kuće. Bilo nam drago što smo takvu vest mogli da saopštimo predstavnicima svih klubova koji igraju u elitnom rangu takmičenja, jer su svi oni potencijalni reprezenti naše zemlje u Evropi. Ne treba govoriti koliko je ovaj potez Države Srbije naišao na pozitivne reakcije kod svih, pre svega predstavnika klubova, ali i samih igrača, koji će se opet takmičiti sa najboljim klubovima Starog kontinenta, pa i navijača, koji će iste imati priliku da gledaju uživo. Ovo je veliki dan za srpsku klupsku odbojku i još jednom upućujemo veliku zahvalnost svima koji su omogućili dobre vesti – rekao je generalni sekretar OSS Ivan Knežević, koji je sa predsednikom Zoranom Gajićem imao prijatnu dužnost da o svemu obavesti srpske klubove i kompletnu sporsku javnost.

Podsećanja radi, zbog loše finansijske situacije, svi klubovi, osim Viojvodine NS seme, su ove godine otkazali učešće u Evropi. To je bio znak Odbojkaškom savezu Srbije da reaguje, a odgovor je bio skoro ekspresan i to najbolji mogući. Mogao bi ovo da bude samo prvi korak ka vraćanju srpskih klubova na velika vrata Balkanskog, Čelendž i CEV kupa, kao i Lige šampiona.

– Drago mi je da je Država Srbija po ko zna koji put prepoznala rezultate koje postiže naša odbojka. Priznajemo italijansku, poljsku i francusku ligu, i tu stavljamo tačku. Moramo da sprečimo odlazak naših igrača u neke druge lige osim pomenutih, hoćemo da napravimo našu ligu koja će iz godine u godinu biti jača i zbog čega će se mnogi igrači i igračice vratiti u Srbiju. Imamo kontakt sa mnogima, raspituju se oko dešavanja u srpskoj odbojci, tako da pre ili kasnije očekujemo njihov povratak. Još jednom poszdravljam potez Države Srbije, ali i sve ono što radi agilno rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije – nije krio zadovoljstvo Dragoljub Zbiljić, predsednik Vojvodine NS seme, najboljeg srpskog odbojkaškog kolektiva.

Svakako da će sada i klubovi imati više motiva, da mladi igrači neće morati po svaku cenu da idu u inostranstvo, jer nije tako mnogo prošlo od poslednjeg velikog evropskog klupskog takmičenja, osvajanje Čelendž kupa Vojvodine, 2015. godine.

 

 

 

 

http://www.provolleycamp.com/