Aktuelnosti

LŠ – VOŠIN OPROŠTAJ BEZ POBEDE

Evropski put za ovu sezonu, odbojkaši Vojvodine NS seme završili su bez pobede, ali sa dva osvojena boda. U poslednjem kolu, Novosađani su doživeli maksimalan poraz od dugo godina uzastopnog učesnika Lige šampiona i višestrukog prvaka Belgije Ruselara (27:25, 25:21, 25:18).

Na prvi pogled, rezultat jeste ubedljiv, ali na terenu je slika bila drugačija. Naime, naš tim je krajem prvog seta imao lepu priliku da isti reši u svoju korist, i ko zna kako bi se meč dalje odvijao. Ali mladi odbojkaši Vojvodine nisu iskoristli ukazanu priliku, pa je sve krenulo drugim tokom. Imali su šanse i u drugom periodu, da bi im u trećem, ispostavićese i poslednjem, totalno pao moral, ponestalo im je snage i na momente kao da su želeli da se sve završi.

Ono što je sigurno jeste da se šampion Srbije nije obrukao, da je imao rivale koji su iskusniji, Zaksu, Ruselar (koji su prošli u četvrtfinale) i Fridrihshafen. Svakako da je ovo velika škola za novosadske odbojkaše, ali i podsticaj da i dalje igraju dobro, prevashodno u domaćoj BPŠ Superligi, kako bi osvajanjem titule opet imali priliku da igraju sa evropskom elitom.

 

 

http://www.provolleycamp.com/