Aktuelnosti

EKSKLUZIVNO – IVAN MILJKOVIĆ: ZA BOBU I GLAVOM KROZ ZID

Teško da je neka titula šampiona jedne zemljepropraćena na način na koji je to bio završetak šampionata u Turskoj. Srećom po naše ljubitelje odbojke u glavnim ulogama su bili, po ko zna koji put, Ivan Miljković i Slobodan Kovač. Njihov zagrljaj na kraju meča, čvrst, koji je trajao par desetina sekundi, kao da je izbacio „računicu“ koliko je sve to zapravo bilo teško, ali i slatko.

– Osvojiti tutulu u ligi kakva je turska, nije mala stvar, pogotovo u 38. godini – kaže Ivan Miljković. – Naročito posle katastrofalnog početka sezone. Siguran sam da nam niko nije davao šanse da možemo da napravimo ono što smo napravili.

Tandem srpskih odbojkaških velikana je definitivno najzaslužniji za titulu Halkbanke. Jer pre samo četiri meseca, bili su osmi na tabeli. Šta je to Slobodan Kovač uradio?

– Ono što prethodni nisu. Da izgovor da imam 38 godina pretvori u motiv i dokaže svima da i pored godina igrač može da pruži maksimum i pokaže da još vredi. Retkost je da je neko uspeo da izvuče maksimum iz mene, a Bobi je to uspelo. A za takvog, kao što je Slobodan Kovač – idem glavom gde drugi neće nogom. Glavom kroz zid ako treba.

Motiva je bilo još, a zbog njih će uprava novog šampiona Turske i te kako da žali…

– Klub je još u februaru potpisao ugovor sa drugim igračem na mojoj poziciji. To su mi saopštili tek dan pred istek našeg dogovora o produžetku saradnje, u sred finalne serije. iako se odavno znalo, niko nije imao hrabrosti da mi saopšti.

Suze velikog Ivana Miljkovića obišle su svet, mnogi su to shvatili kao kraj karijere, jedne od najuspešnijih od kada se lopta prebacuje preko mreže, počeli su čak i da ti se zahvaljuju na svemu urađenom?

– Samo sam završio još jednu sezonu u karijeri. Ko me poznaje, zna da nikada ništa nisam najavljivao, pa tako neću ni oproštaj od odbojke. Vreme će pokazati. Ali nemam povreda i super se osećam. Dolazi leto, porodica, putovanja, obaveze u Odbojkaškom savezu Srbije. A ovi, samo neka se zahvaljuju.

Zahvalili su mu se i iz Halkbanke, pa sada verovatno kukaju iako su uzeli titulu…