Aktuelnosti

EP JUNIORKE – HOLANDIJA PRESLABA ZA PLAVE

Kako iz dana u dan igraju srpske juniorke na Evropskom šampionatu u Albaniji, prava je šteta što su pre par dana u utakmici za polufinale poražene od Turske. Kao da ih je taj meč oslobodio svih pritisaka, pa su posle Slovačke u grupi, savladale i vrlo dobru Holandiju u borbi za utešni plasman i protiv selekcije Nemačke (nedelja 17,30) će probati takmičenje da završe trijumfalno što bi im donelo petu poziciju na Starom kontinentu.

Dan pauze i selidba u Drač je dobro uticala na tim selektora Marijane Boričić. Iako je duel sa Holanđankama trajao četiri seta, ni jednog momenta pitanje pobenika nije bila nepoznanica. Sjajnu partiju pružila je Isidora Rodić, kako napadački, tako i u bloku (čak šest), Sara Carić je bila teško zaustavljiva, Jovana Mirosavljević je držala dosta toga u svojim rukama, a Mila Kocić podsetila na prošlogodišnja izdanja kada je bila najbolji libero Evrope. Konstantna je bila podrška Rade Perović, Veronike Đokić, sjajne epizodne uloge su imale Jelena Delić i Milica Milunović… Devojke su se samo malo opustile krajem trećeg seta, kada su prerano slavile pobedu, što su Holanđanke kaznile, ali ona je usledila dvadesetak minuta potom.

Treba ponoviti da je svaka utakmica bitna, svaka pobeda, možda i osvojeni set, jer se sve to gleda na rang listi koja utiče na učesnike Svetskog prvenstva naredne godine. Svakako da će se plave nade i u poslednjoj utakmici na Evropskom prvenstvu svojski potruditi da zabeleže pobedu protiv selekcije koju su već savladale u grupi i tako se “dokopaju” pete pozicije i nastave kontinuitet učestvovanja na velikim međunarodnim takmičenjima.

Statistika Srbija Holandija