Aktuelnosti

BANJALUČANI VIDELI ŠAMPIONKE

Aktuelne evropske šampioke i jedne od favoritkinja na predsojećem Svetskom prvenstvu, odbojkašice Srbije, napravile su nezapamćeni događaj za zemljake u Banjaluci. Kao jednu od poslednjih provera pred najveću planetarnu smotru, ugostile su selekciju Bugarske pred prepunom dvoranom Borik, u kojoj bi da je moguće, bilo i više od 3000 ljudi.

BL MajaNaše reprezentativke su banjalučku publiku “častile” ubedljivom pobedom, prikazavši igru koja i te kako može da bude zadovoljavajuća na tri nedelje pred start takmičenja u Japanu. Statistički podaci kažu da je napad bio precizan, ali da ima još prostora da se popravi. Blokerski je naš tim bio dominantan, mada će se i to sigurno popraviti. Malo brinu servis greške, u odnosu na as servise, prijem servisa je sve mirniji, pa kada se ispod svega “podvuče crta”, može se reći da je srpski nacionalni tim na pravom putu. Izgleda da se polako kristališe i tim koji će put Zemlje izlazećeg sunca, a ono što svakako može da raduje stručni štab jeste da će za startnu postavu konkurisati veliki broj njih.

Inače, pre samog meča, srpsku ekspediciju je primio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je u njihovu čast priredio prijem kome su prisustvovali i visoki zvaničnici obeju delegacija, kao i najviši funkcioneri Odbojkaškog Saveza Srbije. Veliki broj njih bodrio je i devojke na utakmici, pre koje je minutom ćutanja odata počast nedavno premnulom Marjanu Benešu, legendarnom bokseru koji je živeo u Banjaluci i bio jedan od najvećih sportista stare Jugoslavije svih vremena.

BL3Najbolje srpske odbojkašice dobile su dva slobodna dana, a u ponedljak če ponovo biti u Kovilovu gde ulaze u završnu fazu priprema pred Svetski šampionat. Narednog ponedeljka putuju u Tursku, gde će sa domaćinom odigrati dve prijateljske utakmice, a potom kreću za Japan, gde će pre samog šampionata provesti nekoliko dana u Hofuu radi aklimatizacije.

Statistika Srbija Bugarska

 

BL4