Aktuelnosti

EP JUNIORKE – KORAK BLIŽE POLUFINALU

Najbolje srpske juniorke nalaze se na putu da se plasiraju u polufinale. Maksimalnom pobedom nad Francuskom, koja je istini za volju najslabija selekcija u grupi, naše devojke su samo nadovezale kontinuitet dobre igre posle trijimfa nad Nemačkom, upisale još tri važna boda i sada “lakše dišu”.

Znalo se da je razlika u kvalitetu na strani Srbije, a kako su dueli u prv dva kola bili naporni, bila je bitna što ekspresnija pobeda. Da je sve od prvog do poslednjeg poena odvijalo prema planu, pokazuje i podatak da selektor Marijana Boričić nije napravila ni jednu izmenu, pa je sedmorka u sastavuu Jovana Mirosavljević, Minja Mijatović, Isidora Rodić, Jelena Delić, Rada Perović, Sara Carić i Mila Kocić, bez problema “odradila jači trening”. Odličan servis je bio nešto sa čim francuske reprezentativke nisu mogle da se izbore, dobar prijem servisa nije bio baš adekvatno nagrađen i baš preciznim napadom, ali su poeni lepo raspoređeni, pa se stekao utisak da su devojke iz Srbije igrale koliko je potrebno za pobedu, uz konstataciju da svakako mogu bolje da blokiraju.

Dan pauze će im sigurno dobro doći pred sigurno odlučujući susret za polufinale u kome će se sastati sa Turskom (sreda 17,30). Pre par dana, na Balkanijadi naše devojke su bile mnogo bolje, ali je rival sada kompletniji. Sa druge strane naše devojke igraju dobro i nemaju razloga da se plaše bilo čega.

Statistika Srbija Francuska