Aktuelnosti

EP JUNIORKE – OD SJAJA DO OČAJA I NAZAD

Ni 24 časa nije prošlo od poraza od Rusije, a usledio je ekspresan oporavak naših najboljih juniorki. Na Evropskom šampionatu u Tirani, sav bes su iskalile na Nemicama i tako načinile lep i prilično dug iskorak ka jednom od prva dva mesta u grupi koje vodi u polufinale.

Igra srpskih devojaka imala je, reklo bi se, nekoliko faza, bila je promenljiva, borile su se svojski da poprave igru sa premijere i u tome su na kraju uspele. Što se pomenutih faza tiče, počele su sjajno i prvi set rešile više nego ubedljivo, imale potom očajan drugi set u kome kao da je na terenu bio neki drugi tim, da bi potom, na sreću, shvatile da Nemice nisu nepobedive, da su kvalitetnije od njih i posle vođstva na startu trećeg seta (8:1), pa do samog kraja četvrtog, kada se i završila utakmica, skoro da protivnicama nisu dale priliku da se ponadaju da posle Turske mogu do još jedne pobede.

Ona je pripala našim devojkama, osvojile su prva tri boda na šampionatu Starog kontinenta i sa mnogo više osmeha očekuju naredne utakmice, a prva sledeća je sa Francuskom (ponedeljak 20 časova), gde treba očekivati da uvećaju bodovni saldo.

Statistija Srbija Nemacka