Aktuelnosti

EP JUNIORKE – POBEDA NA OPROŠTAJU

Peto mesto je u ovom momentu realan plasman koji je na Evropskom šampionatu zauzela naša ženska juniorska selekcija. U poslednjoj utakmici, jednog dana naslednice sadašnjih zvezda najjače selekcije, savladale su Nemačku u četiri seta i na taj način pobedom okončale još jedno veliko takmičenje ove generacije.
Iako im je za borbu za medalju bilo potrebno još jedan set protiv Turske, tim selektora Marijane Boričić vrlo brzo je zaboravio na taj mlomenat, pa je posle toga “sastavio” tri uzastopna trijumfa. Trebalo je imati snage za to, pa stoga svima njima, kojima je ovo prva juniorska sezona, treba čestitati, najpre jer su ostale u vrhu, zaradile mnogo bodova za rang listu sa koje će se odlučivati hoće jžlik narednog leta na Svetsko prvenstvo.
Sam due‚l sa Nemačkom nije bio nepoznanica za Saru Carić, Jovanu Mirosavljević, Radu Perović i ostale devojke, koje su im u grupnoj fazi takmičenja već “uzele meru”. Preokrenule su prvi set u svoju korist, zatim kao da su se nešto zamislile u drugom, da bi potom dodale gas i stigle do još jedne pobede. Bitno je da su sve (osim Ane Pejičić) bile na terenu i dale doprinos da se ovo Evropsko prvenstvo ipak pamti po bobedi na kraju. O odnosu ovih devojaka prema nacionalnom dresu ne treba trošiti reči, on je uvek besprekoran.
Inače, novi stari šampion Evrope je Italija koja je opet savladala Rusiju, dok je bronza pripala selekciji Poljske, jer je bila bolja od Turske.

Statistika Srbija Nemacka
https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31347