Aktuelnosti

EP JUNIORKE – POLUFINALE JOŠ SAMO U TEORIJI

Da je jednog protivnika teško pobediti u kratkom periodu dva puta, na žalost su oselile neše najbolje juniorke na Evropskom prvenstvu. Kada je to najmanje bilo potrebno, doživele su poraz od Turske koji ih je do te mere udaljio od polufinala, da je ono sada samo u domenu teorije.

Trijumf je bio garant borbe za medalje, čak i dva osvojena seta značila su najverovatnije isto to, ali ni jedna od te dve priče nisu ispričane. Na žalost, Turska je trijumfovala posle četiri seta i sada u poslednjem kolu, a naše devojke igraju sa Slovačkom (četvrtak 15 časova) treba da se desi ne jedno, već dva čuda, što je teško za očekivati.

Kada su u zavrnici prvog seta srpske nade napravile preokret i manjak od par poena pretvorile u vođstvo od 1:0, očekivalo se da nastave u sličnom ritmu i ponove rezultat sa Balkanijade od pre samo desetak dana. Ispostaviće se na kraju da je ta utakmica bila “podvala” Turkinja, jer su posle prvog seta zaigrale daleko bolje i do kraja susreta skoro pa i da nisu dale šansu devojkama selektora Marijane Boričić da se ponadaju da mogu do još jednog seta koji bi bio veliki kao polufinale Evropskog prvenstva.

Nada postoji, čuda se dešavaju…

Statistika Srbija Turska