Aktuelnosti

EP JUNIORKE – ZA ŠTO BOLJI PLASMAN

Poslednje kolo u grupi donelo je očekivane rezultate, što je na kraju značilo da naša najbolja ženska juniorska selekcija neće igrati u polufinalu Evropskog prvenstva. One su odradile svoj deo posla koliko je trebalo, tačnije iskalile su sav bes posle poraza od Turske nad vršnjakinjama iz Slovačke.Na kraju su morale da se presele u Drač, gde će igrati za plasman od 5. do 8. mesta, a gde će im prvi rival biti Holandija (subota 18,30 časova).

Selektor Marijana Boričić nije mnogo kombinovala, mada su na terenu bile skoro sve devojke.  Kvalitet nije doveden u pitanje, igra je bila ubedljiva, a i rezultat je bio maksimalan. Jedino je bila “jurnjava” u trećem setu, gde su plave stigle prednost Slovakinja i manji zaostatak (18:21) pretvorile u trijumf. Turska nije dozvolila iznenađenje pa je pobedom nad Francuskom samo overila plasman među četiri.

Najboljim srpskim juniorkama ostaje da se izbore za što bolji plasman na kraju EP jer je svaki bod na rang listi bitan za naredno Svetsko prvenstvo koje se dogodine održava u Meksiku. Ni to im neće biti lako jer su u “grupi” za plasman od 5. do 8. mesta još Belorusija i Nemačka.

Staistika Srbija Slovacka