Aktuelnosti

SP JUNIORKI: BEZ GREŠKE ZA MEDALJU

Zna se šta u Srbiji znači kad neko u žargonu kaže – „za medalju“. Upravo to se dešava najboljim juniorkama naše zemlje koje su u Kortrajku zabeležile još jedan trijumf, peti, opet bez izgubljenog seta, drugi put protiv Dominikanske Republike. Ta pobeda značila je plasman tima Vladimira Vasovića u polufinale Svetskog prvenstva, u borbu za odličja.

Nije bilo razloga sumnjati da će srpska selekcija ponoviti igru koju je protiv istog rivala pružila pre samo par dana. Međutim, uvek se provlači ono nepisano pravilo da je „jednog rivala teško pobediti dva puta na jednom velikom takmičenju“. Ali devojke nisu razmišljale ta to, već kako da što pre obezbedi sebi put u borbu za odličje. A strućni štab je opet hteo, znajući razliku u kvalitetu, da neke igračice odmori, drugima pruži šansu, a nekima „podeli minutažu“. Ni jednog momenta maksimalan trijumf nije dolazio u obzir, a brojke kažu da su igrale koliko je bilo potrebno za pobedu, a da je trebalo bolje, svakako da bi ubacile u brzinu više.

Sa pet pobeda, set količnikom 15:0, ženska juniorska selekcija Srbije u polsdnjem kolu polufinalne grupe igra sa Italijom (koja je takođe izborila plasman u polufinale) za prestiž. Prilka za dobru utakmicu, za još jednu jaku proveru i – natavak niza pobeda.

Statistika Srbija D Republika