Aktuelnosti

EP KADETKINJA – KRAJ DELO POKVARIO

24. 7. 2022.

Sa Evropskog šampionata koji se prethodnih desetak dana igrao u Češkoj, kadetkinje Srbije vraćaju se bez medalje. To je velika šteta, jer su u prvom delu takmičenja, po grupama, zabeležile svih pet pobeda. U nizu su bile selekcije Nemačke, Hrvatske, Bugarske, Češke i Holandije.

Kao prve u grupi u polufinalu su ukrstile koplja sa Turskom, koja je bila uspešnija posle taj – breka, ikao su plave posle tri seta imale prednost. Očigledno da je taj poraz ostavio traga za devojke koje je selektirala Mirjana Musulin, pa su u utakmici za bronzu izgubile od tima koji su pobedili u prvom kolu, doduše tesno – Nemačke.

Bilo kako bilo, biti četvrti na Starom kontinentu i ne može se nazvati neuspehom, ali svakako da ostaje žal najpre za finalom (gde je Italija savladala Tursku), a potom i bronzanom medaljom. Selekcija Srbije je na ovom Evropskom prvenstvu igrala u sastavu Ana Mihajlović, Teodora Kričković, Maja Ostojić, Milica Burka, Mina Spasojević, Danka Ružić, Milica Vidačić, Sonja Danilović, Jana Samardžić, Kaja Stjepanović, Jovana Antić, Đurđa Stanojević, Bojana Miljević i Anđela Veselinović.