Aktuelnosti

EP PIONIRKI: ZA POČETAK DVA BODA

Iako se, po onoj narodnoj izreci, pobedi u zube ne gleda, start pionirki Srbije na Evropksom šampionatu u Slovačkoj, mogao je da bude za nijansu ubedljiviji. Sa komčinicama iz Hrvatske je tim selektora Nemanje Zekića odigrao pet setova, iako je bilo vidljivo da je kvalitet na strani njegovog tima u mnogo večoj meri.

Ali, najbolji pokazatelj totalnog prisustva dekoncentracije vidi se u podatku, gotovo neverovatnom da su napravile 24 servis greške, 16 grešaka u napadu i da im je pritom palo 15 asova. Ukupno 55 poklonjenih poena protivnicama, koje su poklon i te kako „zgrabile“. A onda druga strana „medalje“, a to je kvalitet da se i pored pomenute katastrofe, utakmica ipak dobije, da osmeh zadovoljstva bude na licima, ali i oprez pred nastavak prvenstva. Naročito što sledi duel sa Italijom, koja je daleko kvalitetnija od Hrvatske, ali i srpske reprezentativke sasvim sigurno neće više biti toliko velikodušne.

Pobeda se piše, pouke su odmah izvučene, a novi bodovi bi značili i još veću „pažnju“ ostalih rivala, od kojih mnogi, kao i plave klinke, „pucaju“ na visok plasman.

Statistika Srbija Hrvatska